Ja ludzi kocham, niemniej to błędny, patologiczny gatunek.
Krzywdzenie harmonijnych, nieporównanie lepszych od ludzi zwierząt, to u tego nieharmonijnego, patologicznego gatunku normalka. Tak ogłupia i deprawuje nauka i edukacja.
Polemizowałabym, że to normalka. Moim zdaniem to jednak incydenty. W świecie zwierząt większy i silniejszy zjada mniejszego i to jest ustalony porządek łańcucha pokarmowego.
Bez uboju rytualnego też się uśmierca zwierzęta, których kawałki wykorzystuje się nie tylko do jedzenia. Korzystasz wyłącznie z syntetycznego go obuwia, portfela, paska do spodni?
Oczywiście, że ten patologiczny gatunek ludzki krzywdzi zwierzęta, a nie musi i nie powinien…
Nie pytałam o patologiczny gatunek ludzki ale o Ciebie - czy nie chodzisz w butach ze skóry zwierząt?
Przeważnie korzystam z syntetyków…
Trudno uniknąć korzystania ze zwierząt.
Ale powinno się do tego dążyć… Ludzkie życie, gdy już przeżyte, szybko mija. Nie warto go przegrywać.
Co robisz (oprócz korekty), aby w miarę precyzyjnie trafiać w właściwy znak klawiatury smartfonów? Bo mnie się te smartfony bardzo nie podobają z tego powodu nietrafiania…
Chcesz czegos niezawodnego?
@herytiera Nasz Harmonijny kolega jest wyznawcą Najświętszego Doboru Naturalnego…
Jakby zastosowac w praktyce? To kolega zielony w przyrodzie wystepowac nie powinien