od kilku miesięcy forum jest praktycznie martwe, dziennie jest mniej niż 1000 odsłon. Jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany przejęciem forum (koszta są nieduże, domena kosztuje $35/rok, wirtualny serwer $10/miesiąc), to proszę o szybki kontakt. Jeżeli chętnych nie będzie, forum przestanie działać w Święto Zmarłych, 1 listopada.
Bądź co bądź admin kulturalny ponieważ przekazał nam tą niewesołą wiadomość!
Byłem na forum Arena wraz z tłumem fajnych ludzi i któregoś dnia rano każdy chce wejść tam …i nic.Okazało się,że bez żadnego powiadomienia forumków właściciel wystawił je na sprzedaż na allegro.
Nie wiem, jak jest na innych forach/serwisach, ale na tym serwisie dało się poznać z wysokiego poziomu grono mądrych, sympatycznych forumowiczów/ek. Ich ciał nie widać, ale widać niemało przymiotów sporego szeregu dusz.
Zdążyłem zasiać w nich wiedzę większą od wszystkich ludzkich uczonych razem wziętych. Gdy wkrótce nadejdą zasadnicze zmiany na Ziemi, te osoby będą już je rozumiały, a one też mogą być nauczycielami dla wielu.
Wiadomość budząca mieszane uczucia mimo wszystko…ale ludzie i aktywności mimo wszystko zamierają w dużej mierze co do innych kwestii to opłaty może wziąć na siebie każdy ale kto będzie robił aktualizacje naprawiał błędy? Bo chyba nikt poza @Szczerym_ do_bulu (na tym koncie nie pojawiał się przez rok) nie ma wykształcenia w tym zakresie
Nie kraczę…chciałem w ten sposób powiedzieć że rozumiem jego decyzje o wyłączeniu forum przez braki ludzi aktywności gdy trzeba ogarniać sprawy techniczne i płaci za pieniądze nie duże ale zawsze Poza tym to tu nie ma co krakać bo admin de facto podjął decyzje jeśli nawet przetrwa forum to góra kilka lat i będzie taki sam komunikat
Naprawdę ostatnio zastanawiałem się nas tym, że admin/koń nie udziela się na forum i czy aby przypadkiem nagle nie wygaśnie domena i hosting. Na szczęście okazało się, że admin czuwa i możemy być spokojni …