Szczyt żenady?

Nie będziesz się interesował polityką, polityka przyjdzie do ciebie. W bolesny sposób.

3 polubienia

Komorowskiemu notorycznie mylilo sie imprezowanie na grillu z protokolem dyplomatycznym obowiazujacym prezydenta sporego kraju.
Ale mial jedna zalete - przy jego żonie kobiety puszyste mogly czuc sie szczuple.

4 polubienia

W sumie kiedyś ci młodzi muszą się uczyć… :wink:

Co wolno wojewodzie… :wink:

Tylko Wałęsa to był prosty robotnik bez wykształcenia. A Duda jednak niby wykształcony…

3 polubienia

Jakos Duda nie wywoluje u mnie zazenowania

To byl naturalny ludzki odruch… a ze wyszlo troche za glosno ? Xd

Nie musi. On po prostu taki jest…

1 polubienie

Aha juz wiem

1 polubienie

Widocznie lubisz cymbałów… :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Malpa w czerwonym to Lech Kaczynski.

1 polubienie

Nie obrazaj tego szlachetnego instrumentu.

2 polubienia

Nie jego jednego przez uczelnie czy szkole srednia po znajomosci przeciagneli.

1 polubienie

Piotr Adamczyk ‘Wysokie C’ - YouTube

1 polubienie

ta… Komorowski składający wieniec na grobie nazisty, który zmienił poglądy, jak grunt zaczął mu się palić pod nogami :frowning: hrabia von Stauffenberg - nieudany zamach na hitlera (mała litera jest celowa) pod koniec wojny (lipiec 1944)

4 polubienia

On nigdy pogladow nie zmienil. Tylko w nieudaczny spsob usilowal zmienic szefa prowadzacego do oiagniecia celu. Ogolnie spisek mial na celu zmiane dowodzctwa i czesciowo metod. Nie zamierzanych efektow.

2 polubienia

Być może, nie ważne, a właściwie: tym gorzej. Ważne, że zaczęliśmy czcić nazistów :frowning:

1 polubienie

Zenadą jest raczej brak znajomosci historii, poska dyplomacja jest tego przykladem.

2 polubienia

To akurat nie bylo takie złe.
Mam na mysli hrabiego.
Nikt nie jest przypisany do poiglądow na cale zycie i chwala tym co potrafia sie w miare wcześnie przyznac do błedu!
Szczególnie pod taką presją!
Ronald Reagan popelnil jak dla mnie,tylko jeden glupi i niesmaczny błąd.Skladal wieniec pod pomnikiem SS na cmentarzu w Bitburgu.Po co?Co za jeleń mu to podpowiedział?Przeciez prezydenci nie są tymi którzy widzą najwiecej…
Ale i tak Ron pozostaje jednym z najbardziej udanych szeryfów!

2 polubienia

Co nie było złe? Składanie kwiatów na grobie nazisty?
Owszem, każdy może zmieniać zdanie, poglądy. I dobrze, bo przy tym myśli. Ale czcić nazistę? Nawet nawróconego? Wstyd!

1 polubienie

Jeden z moich ukochanych pisarzy,Knut Hamsun, byl na tyle dobry ze jego krótki “romans” z faszyzmem,zwyczajnie wybaczam.
Oczywiscie gesty nieszczęsliwe ale i tak w tym najmniej ważne.
Ważne jest to aby sie od błedu odżegnać!
Pani Szymborska aktywnie pisywala na chwale komunizmu i to tego najobrzydliwszego bo stalinowskiego.
To jak…Mam teraz na nią pluć?

1 polubienie