Wracam wczoraj z córką do domu, godzina 22. Ja poszłam najkrótszą drogą do domu, ona na około, bo chciała sobie pochodzić. Po pewnym czasie przychodzi ona a nią jakas starsza pani. Ponoć pogubiła się, autobus jej nie przyjechał, nie ma gdzie sie podziac … Ponoć zamiarzała jechać z Namysłowa do Wielunia ale jakim cudem znalazła sie w mojej miescowosci, która żadnym sposobem nie jest po drodze? Nie wiem. Poczętowałam herbatą, kolacją i myślimy co dalej. Mąz zaproponował by zaprowadzić ją do hoteliku, który prowadzi moja sąsiadka. Oczywiscie - pani nie miała pieniedzy, zapłaciłam za nią. Poprosiła bym ja obudziła jutro / tj dziś/ o 7. a ona pojedzie. Dzwonie rano by ją obudzić a ona juz pod moim domem stoi. Sniadania nie chciała. Zeby ją na przystanek zaprowadzić… No dobra, w koncu pojechała… I co o tym myslicie?
Policję zawiadamiać trzeba, bo może ktoś jej szukał wtedy.
Uparcie twierdziłą ze jedzie do rodziny do Wielunia ( i w koncu do tego busa wsiadłą - do konca monitorowałam to)
E to ja nie wiem czy mogła mieć demencję.
nie az tak stara… ale ogólnie jakas zakrecona…
Co tak późno wracaliście?
Alzhaimer?
Mozliwe tez zaniedbana lekomania otepialosc lub zwykłe cwaniactwo
Jest to problem - bo jesli nakarmiona to praca dla fachowców, a tych brakuje.
Swiata nie zbawisz
Jest kilka organizacji zajmujących sie osobami poszukiwanymi
Wyszedl z domu i nie wrócił. Ale to glinom kota pogonić
Może to było widmo? Biała Dama z zamku? (nie w drzwiach)
Nie kpij.
Dawno temu mialam problem z mlodym czlowiekiem
Paranoja czy inna schiza. Polak w Madrycie. Mial za sobą próbę sluzby w Legii Cudzoziemskiej dlatego udalo sie ustalic tozsamosc. Rodzina go szukala od dzieciaka, milicja, bo to byl przelom '90 uznała za zbedny wysilek.
Jakis czas mieszkal u nas
Byl to jeden z epizodów w moim życiu, kiedy się pomagało
Może ta pani potrzebowała porozmawiać a nie miała z kim
To nie jest kwestia rozmowy a diagnozy
A próbowaliście @ihtiel , cokolwiek się dowiedzieć od tej pani? Np, skąd ona jest, czy ma nr tel. do swojej rodziny lub do tych ludzi do których się wybiera itd . itp. ?
@mężatka akurat z alzheimerem to cos ustal
Do sie??
Tak sie da. Pytajac? Też
Ludzie mają przebłyski świadomości.
Przede wszystkim szacun dla Ciebie. Nie każdy zdobyłby się na tyle co Ty zrobiłaś dla tej obcej kobiety.
Bardzo możliwe że chodzi tu o jakąś chorobę, pogubienie.
Może miała fugę dysocjacyjną…Taki człowiek zasuwa w teren nieświadomy tego, że nie pamięta nic, co się dzieje
To może też być poriomania.
Taki “gigant”? Żeby mieć święty spokój to leci w teren…
Witaj w klubie
Pomagam nie dlatego, że muszę czekać? Nie zawsze to da radę na tym forum? Zycie nie jest bajka a fabryka snów przewidziala rzeke bez powrotu