Podobno ruszyły zapisy na szczepienia dla 40 i 50latków Pfizerem i Moderną. Rozumiem że to żart na 1 kwietnia?
Nie. Od kilku dni mówią o zmianach i chęci przyspieszenia szczepień.
Dlatego mają też szczepić apteki, zakłady pracy i punkty drive coś tam.
Podobno same fabryki wreszcie zwiększyły produkcję.
@Devil Słyszałam tylko o tym że w kwietniu mają być bardzo duże dostawy i szczepienia mają przyspieszyć. O tych 40 i 50 latkach jakoś mi umkło
planowane sa duze dostawy dla UE w ogole - u mnie masowe szczepienia maja sie zaczac po 6 kwietnia (tylko ktorego roku to nie podali…)
To był “błąd systemu”, tyle że min. Dworczyk jescze rano zachęcał 40-latkó do zapisów.
Wychodzi na to, że cały PiS, to jeden wielki błąd systemu!
@Bingola Mówili w TokFm że w wyniku tego błędu grupa (kilkanaście osób) 40latków został dziś zaszczepiona. Były wolne miejsca i dziś rano, z rozpędu dostali szczepionki, podobno…
Dzieci szczęścia???
@okonek Albo coś wiedzieli, albo wykorzystali nadarzającą się okazję …
Rano to IKE wisiało.
Dlatego pytam czy dzieci szczęścia
No właśnie. Wszyscy mówią (szczególnie oczywiście psioczy opozycja) że skandal, że Dworczyk nie panuje nad sytuacją, że Niedzielski nie wie co robi Dworczyk, a premier w ogóle nie wie co powiedzieć.
A przecież to był taki zwykły niewinny żarcik primaaprilisowy. Żart bardzo udany bo w całym kraju aż huczy. A przy okazji jeszcze paru wygrało zaszczepienie.