Takim naukowcom ciężko jest skojarzyć, że utrata węchu i smaku przy

COVID-19, jest celowym wspomaganiem organizmu człowieka ze strony układu odpornościowego, w zniechęcaniu ludzi do sięgania po ich durne jedzenia, dodatkowo go obciążające w czasie choroby złożonymi procesami trawienia. Mam rację?

  • Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Zadna hipoteza polskich badaczy.
O tym, ze covid odbiera zmysl wechu (wiec przy okazji smaku) mowi sie od poczatkow pandemii i nie wystepuje to u kazdego.
A poza tym nigdy nie miales kataru? Podobnie dziala, wielu ludzi twierdzi, ze czuja sie wtedy jakby jedli trociny.
Na szczescie uczucie glodu jest niezalezne, a tez “jemy oczami”. Jak sie chcesz w znachora bawic to moze zmien forum?

2 polubienia

Widać polscy naukowcy chcieli się podpiąć pod coś co wiadomo już od dawna. Wirus atakuje układ oddechowy a jak każdy wie (może nie autor pytania) pierwszym narządem tego układu jest nos…

3 polubienia

Wielkie odkrycie, że trawienie jest najtrudniejszą czynnością dla organizmu. Ja to już wiedziałem, jako młody czkowiek.

4 polubienia

Ten artykul jest prawdopodobnie przeklamaniem. Polski profesor przekazal informacje, ze takie zjawisko wystepuje, mowili o tym Chinczycy jeszcze w marcu, potwierdzilo sie w innych krajach, a harmonijny newsolap “sprzedal” to jako polskie osiagniecie.
Dyskusje proponowalabym odlozyc na pozniej, kolega jest na przymusowym urlopie, bo ja bardzo nie lubie jak ktos o 4 nad ranem usiluje się ze mna bawic w kotka i myszke :joy:

Musiałabyś przeżyć co najmniej kilka żywotów ze wszystkimi naukowcami, aby mieć jakieś szanse zrozumieć to, co ja,

Znowu lekow nie wziales?