Masz racje. Tez bym churchilla wyslal w kosmos
Gagarin to musiał dać gazu, bo by się od Ziemii nie oderwał.
Przy okazji polecam film doktora modzelewskiego o przyczynach wybuchu puerwszej wojny swiatowej
Tez jestem zdania jak maciek, ze go otruli. Z tym, ze swoi. Co jakby nie zmienia faktu, ze byl alkoholikiem
Platon był jak kobiety.
Z tym, ze on szukal idealnego spoleczenstwa a nie idealnego mężczyzny.
Zresztą to sie ze soba gryzie jak woda z kranu ze spirytusem
W tamtych czasach wszyscy byli alkoholikami.
Trzeba bylo wyjatkowego szczescia, zeby trafic na zrodlo nieskazonej mikrobami wody - a ze alkohol dezynfekuje?
Inna sprawa, ze wina w starozytnosci to byly jak syrop, az prosilo sie o rozciencznie. Destylatow raczej nie pijano. Co prawda Rzymianie znali alembik, ale uzywano go do wyrobu perfum.
Wytrawne to stosunkowo nowy wynalazek.
A skad Ty wiesz takie rzeczy?
Twoje zaskoczeniu obudziło moją ciekawość.
Odpuściłam sobie wikipedię i wielkie dokonania. Skoncentrowałam na alkoholizmowi i depresji Buzza Aldrina.
Swego czasu cały świat o nich słyszał, po powrocie na ziemię…
“Po powrocie z misji nie było dla nich nawet ofert pracy, więc astronauci musieli wszystko zorganizować sobie od nowa. Buzz Aldrin sprzedawał używane samochody, Jim Lovell [członek załogi Apollo 13] pracował na statku w porcie w Houston. Ludziom wydaje się dzisiaj, że astronauci dostali na pewno sowite wynagrodzenie, bo przecież to były takie ważne i niebezpieczne misje. Nic z tych rzeczy. Mieli wypłacany żołd zgodnie ze swoim stopniem wojskowym, a w tamtych czasach to były małe kwoty”
Dobra, ale już kończymy odbieganie od tematu … Tak samo @ZiraaeL please …
Okey!
A teraz idziemy na jednego
A to po powrocie z ksiezyca wyrzucili go z woja?
Na mnie?
Ale nie wszyscy na raz. Pokolei.
W 1972 r był już emerytowanym wojskowym. Ostatnia wyprawa w kosmos to 1969r.
Okey. Panów puszczam przodem
@efka a o zakrzywieniu czasoprzestrzeni coś?
Bo @homonto mnie wczoraj zaczepiał, a ja biedny nie wiedziałem co napisać.
Bo ja to takimi glupotami jak historia mody, jedzenia i pomyslami na spedzanie wolnego czasu czyli etnografia w wersji czasem archeologicznej sie interesuje.
Pany się nie puszczają.
.panny prędzej.
@ZiraaeL chcesz coś wiedzieć o teoretycznym procesie parowania czarnych dziur?
Nic z tego. Autor pytania prosił o dyscyplinę
I madrze robisz. Do kanonow dobrego wychowania nalezy to, ze mezczyzna do nieznanego lokalu wchodzi pierwszy, zeby sprawdzic czy jego towarzyszce/towarzyszko
m nic nie bedzie grozilo…
@okonek nie podpuszczaj, bo nam Maciej nogi z tyłka powyrywam
I pewno do moderatorki jeszcze zgłosi