Tematy, na których się nie znasz zostaw bardziej kumatym od siebie, ofiaro propagandy
To było do tego czerwonego pajaca
Raczej kolejny raz robimy za głównych frajerów. W odwrotną stronę, by to nie zadziałało. Z czegóż tu być dumnym? Gdybyśmy byli mądrym społeczeństwem zajęlibyśmy takie stanowisko, jak Francja. Ale my się nie nauczymy nigdy, Wiecznie tylko tyła nadstawiamy tyłek do … by po wszystkim jeszcze dostac w niego kopa i sprawcy za usługę zapłacić…
Francja ma inne podejście. Nie jest to kraj frontowy. Po 1945 roku nie tkwili pod ruskim buciorem jak my. Mogli się rozwijać i cieszyć wolnością. Inaczej postrzegają ten konflikt. Są daleko od Rosji.
My też nie jesteśmy krajem frontowym! Nas ta wojna nijak nie dotyczy, chociaż pis nas usiłuje w nią wepchnąć
Najpierw sie zastanów,kto te wojne wywołał,kto czyj kraj niszczy a potem moze starczy Ci odwagi by sie podpisać.
Do tego czasu,bez odbioru.
Nie dotyczy bo ruscy utknęli na Ukrainie. Ratuje nas też członkostwo w NATO choć ja mam w tym temacie ograniczone zaufanie. Sojusze w obliczu atomowego mocarstwa mogą… zawieść.
Raczej mamy to szczęście, że ktoś *Ukraińcy) i za nas krew przelewa i nie gwałcą nas raszysty ruskie kradnąc sedesy, komputery, lodówki i pralki. A ty gadasz jak rusnia, która chce skłócić nas i Ukraińców.
Masz tu, czemu to nie jest obojętne. Bo takie potwory powinny nie istnieć na tym świecie, bo zabijają ludzi, którzy nawet nie mogli się bronić.
Ruski troll i prowokator. Olewać niebiesko żółtym moczem
Za czasem, gdy nie było wojny w sąsiednim kraju.
Za młodością i związaną z nią swą głupotą.Teraz ostała mi się ino głupota.Cóż,trzeba przywyknąć
A dlaczego my ponosimy konsekwencje błędów poprzednich pokoleń? Może trzeba było nie oddawać broni, tylko do końca walczyć z ruskami? Czy PRL to była moja wina? Może żylibyśmy w dobrobycie? Może nie jeździlibyśmy na zakupy do NRD-ówka, które wojnę rozpętało i przegrało? Może nie jeździlibyśmy na saksy, tylko na Teneryfę?
Sami byśmy nie dali rady.Zachodni alianci brali pod uwagę "dokończenie wojny"gdy się kapneli,że wujek stalin to łajza.Niestety za dużo ofiar by to pochłonęło i być może nie starczyłoby już siły…
Chyba żartujesz. Francja od dawna jest znana z kolaboranctwa, chcesz ją naśladować? Jak już pisałam, byliśmy za spolegliwi w 1945 r. Co nam to przyniosło?
Żartowniś z Ciebie.Nie znałem kolegi od tej strony…
Ale fakt!
Narobić gnoju a potem unikać odpowiedzialności Pociągające!
Takie numery to wlasnie za młodu.
Ja o tym wiem, ale nie znoszę usprawiedliwiania Niemiec, czy rusków. Zachód nas sprzedał - tak to odbieram.
Ufff…Powialo szczerością
Dlatego że nie mamy na to wpływu.
A z tym nieoddawaniem broni to uważaj.To lewackie forum i wyklęci nie są tu mile widziani…
Cóż, napisałam to, co myślę. Skoro jest wina, to do rozgrzeszenia powinna być nie tylko skrucha, ale i pokuta.
A wracając do tematu, to tęsknię za czasami, gdy mogłam robić tak dużo rzeczy, których teraz mi nie wolno.
Zawracasz głowę niepotrzebnie
Wykleci czyli kto?
Niepokorni? User @ronnja zostal zawieszony w ramach czlonkostwa do wyjaśnienia jego statusu w systemie.
Bój się Boga. Ruskie służby już do ciebie jadą