Kiedy wyjdziemy z UE?
Kiedy upadną wolne sądy?
Kiedy Rydzyk zostanie prymasem?
Kiedy religia będzie przedmiotem obowiązkowym?
Kiedy wymiana elit?
Ja już Was swoim darem przewidywania dobijać nie będę ![]()
Za naszego życia to wszystko. Moje dzieci i wnuki siłą wydalę na zachód. Niech tego nie oglądają.
Oj napytasz waszmosc biedy
sobie, gdy tak pytasz kiedy
z UE Polska nie wyjdzie - no chyba, ze przestanie placic za krowy i swinie.
Rydzyk prymasem zostanie jak Jedraszewski papiezem.
bardziej prawdopodobne sa problemy z sądownictwem, religia i podatkami.
i widmo inflacji straszy.
duzo zalezy od wynikow wojny USA - reszta swiata. Yaro i spolka postawili na dolara…
Kościół musi coś dostać za udzielone wsparcie. To oczywiste. Kościół to nie Rydzyk. Co dostanie? Aż boję się pomyśleć…
Z tą religią to może masz rację. Może obowiązkowa matura z religii?
Sądy nigdy nie były wolne a już na pewno nie sprawiedliwe. To była i jest patologia. Obecnie wojna toczy się nie o normalność ale o przejęcie kontroli nad ta patologią…
Obstawiam że teraz TV stanie się jeszcze gorsza. Służby zaczną poważnie rozprawiać się z opozycją antyPiSowską. A politycy i karierowicze związani z PiSem teraz zaczną rozkradać Polskę…
Z mediów niezależnych na pierwszy ogień pójdzie TVN oraz imperium Michnika. Żałować ich nie będę bo przeginaja w drugą stronę…
A w polityce czeka nas mnóstwo “ciekawych” ustaw…
Najgorzej jak dobiorą się do wolnych mediów. Tzw. repolonizacja
W dobie Internetu mogą naskoczyć.
TVN będzie nadawać zza granicy na takich serwerach by nasza władza nie mogła nic zrobić.
W mediach ostanio w sprawie f-35 były 2 ciekawe informacje.
Pierwsza że USA nam je sprzeda (podejrzewam transakcję wiązaną: kupicie f-35 to zniesiemy wizy).
Druga że program f-35 to była katastrofa budżetowa i USAF kolejne przetargi na samoloty zrobi w inny sposób bo f-35 jest dobry ale koszmarnie drogi…
Dlatego trwa w tej chwili proba opylenia go gdzie sie da bo zamówienia z USA nie będą zwiększane. USA na niego po prostu nie stać…
W optymistycznych analizach z 2001 roku producent szacował rynek dla samolotu na około 6000 sztuk, w tym zakładano że samolot trafi m.in. do Polski, Niemiec, Grecji, Czech, Węgier, Tajlandia, a nawet Indii. W 2006 roku nadal szacowano, że powstanie 5000 sztuk, a w 2009 szacunki obniżono do ponad 3000. Obecnie szacuje się że powstanie ok. 3500 samolotów
fakt, teraz w zasadzie innych urzadzen jak smartfony sie nie uzywa.
ale nie zapominaj, ze kazdy kij ma dwa konce, a doswiadczenie pokazuje, ze fanatykom tez swietnie idzie poslugiwanie sie narzedziem takim jak internet.
Cóż kończy się weekend towarzysze. Mając na uwadze dzisiejszej zwycięstwo przypominam że jutro poniedziałek:
Dlatego część nie zauważy braku tvn ![]()
TVN nie broni układu politycznego tylko pewnej grupy finansowej której możliwości robienia kokosów umożliwiały poprzednie ekipy a nie umozliwia obecna.
Jak widać obecna ekipa rządząca wygląda na trwała i stabilną. Teraz mają do wyboru albo dogadac się z rządzącymi w sprawie prowadzenia w Polsce dochodowych biznesów (z Jarkiem u steru niemożliwe) albo podnieść kotwicę, rozwinąć żagle i odpłynąć ku lepszym ziemiom.
Zapomniałem.
Duża podwyżka cen energii elektrycznej od nowego roku nas czeka. Miała być w tym roku ale to rok wyborczy…![]()
Energetykę mamy opartą na węglu. Za emisje czekaja nas słone opłaty…
Najbardziej ta podwyżka dotknie zakłady produkucyjne. Czyli to będzie spory cios dla gospodarki.
Powiem brzydko: Nie zes…jcie się.
Brzydko mówisz @Ajko .
wiem
Przynajmniej wygraliśmy z Macedonią w nogę. Jedyne zwycięstwo Polski dziś
Tego nie przewidziałam ![]()
![]()