Najpierw likwidacja senatu (może referendum) jeżeli nie będzie PISowski… ![]()
Opozycyjny Senat tak naprawdę nie przeszkadza zbytnio pisowi.
w doopie mieć te wizy - czy to rzeczywiście takie ważne (pożądane)?
tym bardziej, ze przywilej wizowy mozna cofnac (byly przypadki) a samolotow oddac sie nie da…
widziałem końcówkę (ostatnie) 5 min. Pytasz dlaczego tylko tyle?, wolałem się nie denerwować.
Nie wiem czy lepiej nie byłoby kupić F-16 i apachów.
część i tak ogląda go dla filmów ![]()
ja sie na tym nie znam, ja tu tylko sprzatam i zarobiona jestem…
ale tak na zdrowy chlopski rozum to te samoloty to dosc kosztowna zabawka. a w ogole to czemu od razu nie bylo podwodnego lotniskowca kupic?
minęły juz (chyba) czasy, kiedy senat był jak wzorem S.W. (Lucasa) obrońcą praw i praworządności ![]()
I jedno i drugie jest za duże na nasz akwen - jakim jest Bałtyk.
to juz zapomniales “admirala” w randze ministra M. jak proponowal taki zakup?
a przeciez za PRL wykupilismy spory kawalek dna oceanicznego, wiec niekoniecznie musialby byc na Baltyku…
Dziś wieczorem nad Polską zapadł zmrok. Ciemność zapanowała. Na długo.
Nie oglądałem uroczystości ogłoszenia wyników. Obawiam sie że coraz mniej będę oglądał bo nie będzie co. Ale tego co się stało i stawać się będzie trudno nie zauważyć, wyrzucić ze świadomości.
Mimo iż przeżyłem cały PRL i wtedy tak nie uwierało (bo człowiek nie był świadom jak wygląda prawdziwie wolne życie), to teraz po raz pierwszy czuję, że ta Polska która nadchodzi to nie jest mój kraj.
E tam… Dramatyzujesz…
nie wiem jak to skomentować - myślałem że ludzi wykształconych jest znacznie więcej w tym kraju. Nawet w dużych miastach nie cała połowa głosowała na (41 %) KO.
patrząc po wynikach, to może my jesteśmy innymi ludźmi - innymi (wypranymi) z rzeczywistości i nie wiemy o co chodzi we własnym kraju?
Zescie się tak zeszli na tym pytamy… ![]()
Jeszcze wolno mi mieć swoje zdanie i nawet dramatyzować wolno. Ale być może już niedługo.
Słyszałem że planujesz wracać do kraju. Może trzeba się jeszcze raz zastanowić.