To jest mocny głos

Przed chwilą w TVN24 poinformowano iż Kinga Duda, córka prezydenta RP, jego doradczyni społeczna, opublikowała w internecie swoje stanowisko w sprawie ostatniego wyroku trybunału pani Przybłedzkiej. Treść przeczytano w całości. Jego wymowa jest jednoznaczna, pani Kinga nie może się z tym wyrokiem pogodzić, uważa że kobieta powinna sama decydować o tym co zrobić ze swoim nienarodzonym dzieckiem w sytuacji zagrożenia jego życia czy zdrowia.
To jest silny głos po stronie protestujących kobiet. Brawo Kinga!

6 polubień

Przeczytałem i bardzo mi sie ten niby nieopierzony głos podoba.Zreszta,od dawna juz nie zazdroszczę tej miłej i niegłupiej dziewczynie.
Najbardziej ciesze sie z tego ze odważyła sie zabrać głos.Oczywiście jak łatwo sobie wyobrazić dyżurne kanalie i desygnowania"do walki z…" nienawistnicy,pojadą po niej,nie przebierając w słowach.Trudno.Taka gmina.
A co mamusia na to?Bo to mi chyba umkneło…

5 polubień

Myślę że mamusia ale również tatuś będą mieli problem z przełknięciem tej gorzkiej pigułki. Zresztą przeczuwam że przed zamieszczeniem tego oświadczenia w pałacu prezydenckim miała miejsce niewąska awantura.

5 polubień

Skarcą córeczkę? A mamusia nadal niemowa…

3 polubienia

image

3 polubienia

Pod publiczkę by naród myślał że marionetką jest tylko jej tata a ona sama ma swoje zdanie.

2 polubienia

Nie sądzę,jestem zdania,że córka ma większe jaja niż ojciec.

4 polubienia

Fajnie że córka ma jaja w przeciwieństwie do mamy Agaty.

2 polubienia

Dobre i to. Myślę,że chociaż część kobiet,będzie czerpać siłę ze stanowiska córki prezydenta.

2 polubienia

@Devil, myślę że wypowiedź jest zbyt odważna i konkretna aby to było tylko zagranie pod publiczkę.

4 polubienia

Ta, taki mocny jak komentarz o LGBT po wyborach. Nie dajcie się zwariować. A długopis gdzie się schował?

2 polubienia

Po tej wypowiedzi, nieźle się w rodzince zadymiło, zapewne. Jakby jeszcze tak mamusia…, a dlaczego nie? Życie nauczyło mnie, że czasem solidarność jajników potrafi być tak twarda, że te, za przeproszeniem, nasze męskie jaja, to o kant dupy potłuc…

Jak się baby wkurwią, to zero litości i tolerancji. A wygląda na to, że się wkurwiły tem razem…

3 polubienia

Ja myślę, że to sprytne zagranie na utrzymanie nieortodoksyjnego elektoratu.

4 polubienia

Jeśli to prawda, to … brawo dla Kingi. Ale z tyloma manipulacjami tekstem i obrazem już się spotkałam, że trudno mi w to uwierzyć.

4 polubienia

Znalazłam artukuł na wp: https://wiadomosci.wp.pl/kinga-duda-zabiera-glos-w-sprawie-protestow-6569519758404384a
Czy o to chodzi?
Poczytałam też komentarze. Kinga się odezwała - źle, Agata się nie odzywa - też źle. Jakby nie było zawsze d/tyłek z tyłu.

4 polubienia

Mamusia to albo w szkole, albo przy mezu.
Coreczka sie po swiecie rozejrzala i robote sobie znajdzie.

2 polubienia

@gra,własnie zszedłem ze skype’a :innocent:
Spostrzeżeń,uwag i obserwacji nie brakuje.
Ale co do Kingi oceniam to teraz jednoznacznie pozytywnie.A to ze zawsze jest zle jak piszesz wynika z tego “ze to Polska właśnie”.
I nie jest to dla mnie zaskoczeniem bo od wielu lat w Polsce nie slucha sie tego co kto mówi tylko patrzy sie skąd głos pochodzi.
Kinga mogłaby pójść w czarnym marszu a i tak by ją zjechano bo “to pis przeciez”.
I tak jest ze wszystkim.W obie strony.

3 polubienia

Ja tylko słyszałem cały tekst odczytany przez lektora, mogę jednak przypuszczać że ona tylko raz się wypowiedziała i to z poparciem dla kobiet.

1 polubienie

W obecnej sytuacji wszystko jest możliwe a teorie spiskowe mogą kwitnąć. Poczekajmy - zobaczymy.

2 polubienia