Cos tam działałem.
@Vilemo zapewne więcej z tego pamięta.A już z pewnością o tym sowieckim durniu.
Szkoda, że mnie wtedy jeszcze nie było, ale miałbym używanie…
Kazdy swoje ziarenko dorzucal.
I pewnie jak bedzie potrzeba to i dorzuci.
A i zachowanie “zimnej glowy” bedzie potrzebne, bo prognozy gospodarcze nie są optymistyczne, a najlatwiej przyczyny doszukuje się w “obcych”.
A nasz homo 500+, blisko spokrewniony z homo sovieticus jest podatny na putinowska propagandę.
Ja tylko pamietam jak piwo rozlałem ze złości…I nieuwagi.Ruskiemu zbierało się od dawna
Czym to się skończyło,nie pamietam.Ale był gnój!
Piiiwoo…? Rozlało się? Oo…, to już bym gnoja szukał, żeby osobiście mi za to zapłacił…
Mieszkałem wtedy w Watford…Ciężko by było…
Podobne opinie słyszę od zwykłych ludzi gdy na jakimś forum czy FB pojawi się temat o przywróceniu obowiązkowej służby wojskowej. Tez plotą jakieś farmazony o zrobieniu mężczyzny z chłopca, o szkole życia, o dorastaniu, itp. aż rzygać się chce.
Tak…Juz nie pamietam gdzie ale tez na to trafiłem…
Mam!!!
Przypomniałem sobie co im wtedy dowaliłem!!
Zacytowałem belgijskiego pisarza Marnixa Gjisena.
“Wojsko czyni z chłopca mężczyznę w podobny sposób jak burdel z dziewczyny kobietę”.Z pięknej powieści"Elegia na śmierć Agnes"…
A ja byłbym za służba wojskową, ale nie w takiej formie, jak to w PRL było.
Jak musi posamokować walki to nikt nie broni dać sobie po razie z innym mu podobnym. Po co w to mieszać inne osoby?
Takie jednostki mają talent do manipulacji i knucia i go kształcą z uporem. Taki nikomu nie wierzy, bo sam knuje. Przeczytałam co o Polsce powiedział któryś w parlamencie u nich …
Dobrze wiedziec kto to napisal, bo cytat znalam…
I się zgadzam.
A w jakiej formie?
Wiekszosc cywilizowanych krajow przeszlo na zawodowstwo.
A co bys powiedzial na model szwajcarski?
Stopniowo, bo nagle to by sie skonczylo katastrofą.
Jak byście wiedzieli, gdzie nuty dostać to dajcie znać na priva, bo ja się zaczynam uczyć grać. Może w końcu zacznę
Jedynie w zawodowej
A w Izraelu jakie żołnierki są …mniam Szkoda, że nie jestem facetem, albo może lepiej …
Byłeś w wojsku, więc wiesz czego chciałbym uniknąć. Nawet skoszarowanie mogło by być fajną męską przygodą. Pod warunkiem uszanowania człowieczeństwa.