Dziś podobno dzień jakiejś mumii? Tej slynnej z horroru?
Pora się pakować. Idzie totalitaryzm.
Jesli zasluga jest byc prokuratorem podczas stanu wojennego?
Ja rozumiem, ze trzeba bylo gdzies pracowac, bo inaczej zamykali za uporczywe uchylanie sie od pracy , ale bez przesady
O szczytach kindersztuby w wydaniu “pani profesor” nie wspomne.
Niczego się durnie nie nauczyły. Bedzie tak samo jak z Banasiem, albo jeszcze gorzej. Kaczyński idzie na rympał.
@Bingola
Mozesz mi podac imie tego “waszego” Banasia
bo Banasiow pelno wyszukalam ale zaden mi nie pasuje
@okonek Dzieki!
Tego to akurat moje google nie pokazalo
Ale z tego co tu czytam to nie jest on ceniony/lubiany
Mozesz napisac dlaczego?
(Niestety polityka polska to dla mnie za trudny temat)
Dla mnie polityka,ogolnie to czesto niezroumialy temat.
Dlatego nie jestem stronnikiem zadnej partii,jedynie nie cierpie fanatycznych wyznawcow poszczegolnych partii.
Oj duzo by pisac.
Dopisz do jego nazwiska oswiadczenie podatkowe, kaminica Krakow i zobacz co Ci wjdzie.
@ata-ata – PiS zaproponowało go na Prezesa Najwyższej Izby Kontroli. Takie osoby musza być zbadane przedtem przez służby specjalne czy nie maja jakichś tajemniczych powiązań, czy są czyści i uczciwi. Pisowskie służby badały go przez rok i niczego nie znalazły. Banaś został wybrany na szefa NIK głosami swojej partii. I kilka dni później wybuchła bomba – ten kryształowy i uczciwy człowiek wynajmował kamienice w Krakowie gangsterom jako hotel na godziny. Mało tego – oszukiwał na podatkach zaniżając czynsz, mało tego – okazało się, że gdy był ministrem finansów pod jego okiem działa mafia oszukująca na podatkach VAT (tak, tak, w samym ministerstwie). Potem na jaw wyszło jeszcze kilak innych skandali i powiązań.
Reasumując – ten człowiek nadaje się do postawienia przed sąd a nie na kogoś, kto kieruje Najwyższa Izba Kontroli całego państwa. I takie są waśnie pisowskie kadry – każdego człowieka na wysokie stanowisko wskazuje Kaczyński a posłowie dostają instrukcje że maja go popierać i bronić. I ci kandydaci zwykle maja coś na sumieniu, żeby nie podskakiwali , żeby można było ich trzymać w szachu. Tak działa państwo mafijne.
A teraz najlepsze – prezes NIK jest z mocy Konstytucji nieodwoływalny. Nie można go pozbawić urzędu. Czyli przez 6 następnych lat będzie taka miernota śmiała się nam w twarz.
PiS jako organizacja przestępcza powinien zostać zdelegalizowany.
Boze, jestes i nie grzmisz???
Ok
Czytam…
I mysle, ze niewiele sie zmienilo od czasow tak zwanej komuny: ze sa rowni i rowniejsi
Dokładnie, to jest żywcem komuna sprzed 40 lat.
Dziekuje za te szczegolowe informacje
Przynajmniej czesciowo przyblizylo mi sytuacje polityczna w Polsce
Ale i tak trudno mi uwierzyc…
Go ulka ial cztery klasy szooly podstawoej.
Gierek juz mial szesc.
Cholera zlodzieje tez sie ksztalca,wreszcie nadeszly czasy zlodziejstwa,dla doktorow,profesorow,
Im tez sie nalezy)))
Dyplom do tytulu tez mozna kupic…
Znam osobiscie przypadek,ze facet po zawodowce,zostal dyrektorem d/s pracowmiczych,
A po roku,juz byl mgr.
Wczesniej to byl RTB
Czyli rozwrzeszczany tempy buc-dzialacz zwiazkowy.
Zreszta takich przypadkow mozna by mnozyc,bez konca.
To byl indywidualny tok nauczania…
PiS pokazuje prawdziwe oblicze. Dostali kredyt na kolejne 4 lata więc mogą szaleć. Zanim naród się obudzi i wyjdzie na ulicę będą nowe wybory.
Kolejnym ich krokiem będzie mianowanie Głódzia i Jędraszewskiego na ministrów. Kultury i Edukacji.
Yes Yes Yes! XD