Ślepoto
Napisałam: inny!
Wyczyść te brele
Nigdzie. Praca, plaża. Zanosi się na przyjazd jednej osoby z Polski więc może jakieś wycieczki, jakieś grillowanie. Wszystko wyjdzie w praniu.
Ludzie z Polski docierają prywatnie czy z biur podróży?
Nie mam pojęcia. W pracy muszę podać termin urlopu… a ja pierwszy raz nie mam pomysłu. Zawsze wyjeżdżałem we wrześniu, ale się pozmieniało wszystko. Do tego odwołane większość wydarzeń tanecznych na które jeździłem. Samemu mnie się nie chce na wakacje wyjeżdżać…
Postanowiłem, ze w tym roku w końcu zobaczę kwitnące drzewka wiśni. Japończyki - TV Asahi, posadzili ich w Berlinie tysiące.
Sprawdziłem w necie, kiedy wiśnie kwitną i w połowie kwietnia wsiadłem na rower i pojechałem. Wiśnie nie kwitły. Przyjechałem za kilka dni - wiśnie nie kwitły. Przyjechałem tydzień potem, nawet pączka nie było na gałęziach. Wczoraj znów pojechałem … Dopiero gdzieniegdzie zaczęły …
Mam nadzieję, że w ten czwartek się uda …
Tak to ma wyglądać:
Prywatnie:)) Od kilku lat ponawiamy zaproszenie do cioci mojego męża i w końcu zdecydowała się do nas przyjechać. Nie mogę się doczekać!
Gościłam już trochę rodzinki, zarówno z mojej strony jak i męża. Na celowniku mam jeszcze kilka osób, nie wyobrażam sobie,że mogłyby one do nas nie przyjechać.
Wyczyściłem łokulary i, faktycznie, teraz przeczytałem właściwie.
A jakby ten ktoś inny chciałby Tobie wyrywać, to powiedz mnie kto, to ja już mu wyrwę…
No wlasnie…Tak myślałem bo nie przypominam sobie żadnej oferty z biur…
około 60 puszek = 1 kg = ok 3 - 5 zł = około 1€ za alu bez szwindli / glina w środku sprasowana, i po sprawdzeniu każdej magnesem dla pomysłowych dobromirów. Tyle wiem od zbieraczy po budowach
Trudno coś wymyślić i zaplanować do przodu z urlopem. Niemniej niekiedy uda się wypad w okolice, czy nad jeziora, do lasu
Angole sprawdzaja magnesem KAŻDĄ dostawe śmieci…Widać musieli sie kiedyś naciąć na owych"Dobromirach"
Kg miedzi skoczył o 80 % więcej na skupie, teraz miedż jest po około 22 zł. Ograbiono nam całą instalację wodną w budynku z tej miedzi. Pozostały gołe haki, rurki stalowe pozostały bo cena mało interesująca. U elektryków podobnie - kilometry kabli pozrywane. Policja bezradna pomimo monitoringu. Mamy zapowiedzi że z urlopu nici, bo hm trzeba to nadrobić, miało być zakończone do końca maja, termin nierealny - brak ludzi, to tylko 33 mieszkania już wykupione. Ha niby bezrobocia nie ma, choć kradzieże to praca zlecona . Jak żyć
Tego to ja nigdy nie zrozumiem…Jest monitoring inie ma natychmiastowej reakcji??? To po co jest monitoring???
Monitoring to pic, są kamery tyle że z sekwencją czasową się włączają - co ileś minut, poza tym zamki na karty magnetyczne. Budynek w budowie to i skromnie z kamerami. Straty chyba wrzucą w koszty, i to nie małe jeśli dodać wypłaty dla ludzi którzy to montowali, pewnie dojdą kary za brak terminu - dużo pracy trudnej do odzyskania, bez ponownego kucia ścian, tynków czy podłóg, co podroży koszty mieszkań i pomieszczeń handlowych / sklepy, 2 przedszkola, przychodnie itd.
Coś lekkiego? Jeśli ktoś nie oglądał, to polecam.
Jak znam realia współczesnego świata tego może na YT długo nie być.
To wtedy jeszcze Kobra leciała?Hmm…
Widać bylem czym innym zajęty…
Obejrzyj. Jedyne panie jakie tam występują, to panie Collins
Ok.Jestem spragniony czegoś takiego…Byleby nie byl to jakis “Arszenik i stare koronki” bo akurat oglądałem to z Cary Grantem
Ale to coś lekkiego, komedyjka. Nie spodziewaj się dzieła w stylu Agaty Christie …
Raz obejrzeć wypada … Potem można podsuwać znajomym, tak jak ja to robię