To przez Wasze wczorajsze

pisanie o zimnie u mnie też zrobiło się zimno, chociaż wczoraj było jeszcze słonecznie. Dzisiaj słonka nie ma, a całe niebo jest w takie biało - niebiesko-srebrzyste smugi. W mieszkaniu też zrobiło się chłodno i musiałam nakręcić kaloryfery na maxa.
Planowałam na dzisiaj dłuższe bieganie po sklepach, ale jak tak zimno, to pewnie większość dnia spędzę przy komputerze w ciepełku, w wygodnym foteliku. Wyskoczę tylko na sekundę do Empiku, bo mi na dzisiaj mieli taką jedną książkę ściągnąć.
Co smacznego dzisiaj gotujecie na obiad?

3 polubienia

U mnie biało i - 3C. A ja zaraz muszę opuścić pielesze i do obowiązków… :grinning:

2 polubienia

Współczuję. Jak jest tak zimno, to najprzyjemniej w domku. :wink:

1 polubienie

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej, powiadają. Ale życie toczy się nie tylko na własnem metrażu.
Wróci się na chatkę, napije piwka, odpali Pytamy i będzie fajnie wieczorkiem.

1 polubienie

No nieeee… ja też na moment wyskoczę, ale ja to tylko na chwilę i tylko dlatego, że już nie mam co czytać :wink:

2 polubienia

To co teraz robię sprawia mi wielkie zadowolenie i podnosi poziom chęci do życia. :blush:

Miłego spacerku i czytanka… :+1:

2 polubienia

Ja też znalazłam coś, co sprawia mi wielkie zadowolenie, tylko z tym poziomem to… :frowning: Przejściowo ciut gorzej, ale pracuję nad sprawą tą i inną. :blush:

1 polubienie

Grunt to znaleźć winnego :rofl:

1 polubienie

Straszliwie wieje od wczoraj, zimno, ale słonecznie. Choć jak teraz wyjrzałam przez okno, to widzę, że wiatr jest dużo mniejszy. Trzeba będzie wyjść i posprzątać, nasypało pełno liści i igliwia do oczka, widzę też zasyfione tym trawnik. Ale … robota nie zając nie ucieknie. Najpierw śniadanko:)

2 polubienia

A co smacznego gotujesz dzisiaj na obiad?

Jeszcze śniadania nie zjadłam, a już mam myśleć o obiedzie? :innocent:
Dziś kuchnia serwuje klopsiki w sosie pomidorowym, masz ochotę? Wpadaj, ale nie napiszę o której, będzie obiad, bo to rzecz nieprzewidywalna w naszym domu :slight_smile:

1 polubienie

To zapowiada się smacznie :smiley:
Nieee… nie wpadnę. Swój obiad muszę zjeść, a dwóch nie zmieszczę :wink:

1 polubienie

U mnie slonecznie i zimno. Tez planowałam jakies zakupy, ale chyba skończy się czym chata bogata czyli makaronem carbonara.

1 polubienie

Chłodno trochę ale w domu ciepełko bo wyngiel jeszcze jest…

1 polubienie

Weekend w pełni. A ja Wam powiem, że odechciało mi się sweterków a teraz to myślę, po co mi tyle? Skoro ktoś inny nie ma wcale.

1 polubienie

U mnie od wczoraj jest biało i magiczne 2 stopnie na plusie. W nocy będzie minus 6 i śnieg.

1 polubienie

Wszedzie chlodno
Taka fala zimy to jednak się zdarza. Ale będą klopoty, bo rosliny juz poczuly wiosnę.

I ptaki

2 polubienia

U mnie mrozu nie ma, ale w nocy bylo tylko 4°

1 polubienie

Fajna jest ta zima. Oto fotka zrobiona dziś niedaleko mojego domu. Chyba się skuszę!:slight_smile:

4 polubienia