To tak można?

Niestety w międzyczasie człowiek trafia do przedszkola w tak zwane wychowanie przedszkolne i w tym starciu nie każdy nauczyciel da radę…Aby zdążyć przed wylewem czyli nim człowieka szlag trafi.

Babcia tym razem miała szczęście. :frowning: Ciekawe, czy dziecko było nauczone, że buty ma stawiać poza zasięgiem psa.

1 polubienie

Babci z emerytury potrącać za leczenie psa - za brak dozoru. Dziecku przydzielić kuratora. Zbadać zasady wychowawcze stosowane przez rodziców i w razie problemów też poddać nadzorowi. A może i więcej? Normalnie wychowywane dziecko nie zachowywało by się tak brutalnie i bezwzględnie TYLKO u babci

3 polubienia

Dziecko potrafi zachowywać sie jeszcze gorzej.
Wiekszosc psychopatow zaczynala we wczesnym dziecinstwie i od zwierząt.

Wiem, ale to nie tłumaczy ani tego dziecka, ani jego rodziców, ani tym bardziej babci.

Poparzonego domestosem, obolałego psa nie interesuje stan psychiczny małego zwyrodnialca.

2 polubienia

Mnie takie babcie nie dziwia. Na swiecie jest wielu ludzi traktujacych zwierzeta jak zlosliwe przedmioty, niestety.
Nie mowiac już o tych od polowan czy wykorzystujacych braci mniejszych w laboratoriach.
Ja rozumiem, jeść cos trzeba, nie kazdy nadaje się i chce byc trawożerny, ale zabijanie dla zabijania? Tym bardziej, ze wiadomo - zwierzęta nie sa ludźmi i tak naprawdę doswiadczenia na nich mają niewielką wartość poznawczą. Co prawda z drugiej strony straszy upior Mengele i jemu podobnych.
Ale to juz temat na inne pytanie - etyki, a nie przetlumaczenie glupiemu szczylowi i jego babci może się dla babci skonczyc tragicznie, jak wnusio podrosnie, a babcia kieszonkowego nie da.

Mo ze rodzina wcielała w życie te postulaty, o których dziś było w mediach a które odkryły badania społeczne. "Dopiero na czwartym miejscu znalazła się cecha, która ponad dekadę temu była dla Polaków najważniejsza

• czytamy w raporcie. Mowa tu o postępowaniu moralnie. Zaledwie 59 proc. respondentów uznało, że nauka tej wartości jest istotna w wychowaniu." Owoce rodzina zbierze niebawem, bo przecież jak widać cierpienie niewinnego stworzenia nie sprawia im dyskomfortu albo są za mało" domyślni", żeby to ich obchodziło.
1 polubienie