Trawa...Zawsze zagadkowa

No, niestety. Trudno się mówi.

Jutro wstaję o świecie bo muszę o 8 być w Eindhoven na lotnisku i zamiaruję zdążyć z powrotem na metraż na nasze dziewczyny, które grają z Bułgarią o 12.
Tak, że zaraz zakoleguję się z Morefuszem.

Ja jestem w pracy ale też się zwijam stąd bo znowu się zaczyna…

Hubi - Altmaier 6:3 3:6.

Nie mam transmisji…I tak już chyba zostanie do Wimbledonu.

Na polskich kanałach też nie znalazłem turnieju w Halle, oglądam na holenderskim. W III secie 4:4 bez przełamań.
5:4. 5:5.
No i mamy przełamanie, a jakże… 5:6 i Altmaier serwuje po wygraną.

W odpowiednim momencie jak widzę :face_with_raised_eyebrow:

Jak zawsze u Hubiego. Już po meczu, Hubi nie przełamał powrotnie… :sweat_smile:

Gauff przegrała z Badozą, a teraz mam Sabalenkę z Aleksandrową.

Gauff mnie nie dziwi bo widać tak już zostanie…
Ale Badosa?
Ona jak Kenin,od 2 lat przegrywała wszystko jak leci…I teraz już chyba drugie takie odrodzenie w tym sezonie…

Te turnieje przed Wimbledonem nie są miarodajne, jak mi wydaje. To przedbiegi, harce i przygotowanie do dania głównego. Nie zmienia to faktu, że Gauff też ostatnio “świątkuje”… :winking_face_with_tongue:

Teraz sobie patrzę sobie na mecz kobylenki z Aleksandrową i ten mecz nie wygląda na taki, w którym gra jedynka. Interesujące są za to grymasy kobylenki jak traci punkty. Seta I wygrała 6:4, w II prowadzi 4:2 ale poziom tyłka nie urywa.

Leca teraz 3 turnieje równolegle.Halle,Berlin i Queens Club…Ale w obliczu mundialu,u mnie można jedynie turniej londyński czasem gdzieś złapać.I to na BBC a nie kanałach sportowych…
I to jest właśnie ta różnica miedzy nami.Nasza telewizja publiczna po prostu gardzi sportem.

Nie dokończyłem oglądania stękającej kobyły z tą drugą bo na polsat sport1 był mecz Turcja - Belgia. :smiling_face_with_sunglasses:

???Turcja nie gra z Belgia w grupie…

To nie jest tak jak na innych turniejach. Są dwie grupy po 9 zespołów i każda dziewiątka gra w innym państwie. A w tej dziewiątce nie gra każdy z każdym, tylko czterema wylosowanymi rywalami. Chiny jako gospodarz wchodzą do finału bez względu na wynik Reszta musi uzbierać punkty, żeby dostać się do finałowej ósemki albo utrzymać się w Lidze. Dwa ostatnie zespoły wypadają do swych lig kontynentalnych.

Ja się pomyliłem,Ty nie zrozumiałeś…
Myślałem że o piłce piszesz!

Zdarza się. Żeby tylko takie problemy były. :grinning_face:

Sabalenka w Berlinie dostała od Peguli trzeciego seta,do zera!!!

hehe, właśnie zerkam na powtórkę tego meczu oglądając jednocześnie mecz USA z Serbią w siatę. Napoleon, normalnie jestem. :joy: Na razie 1:1 w setach.

Jak już pisaliśmy,bardzo polsko się zrobiło w tenisie jakiś czas temu…
I tylko Magda Fręch się odbudować nie potrafi…
Tym razem baty od słabej i nierównej Osaki w Bad Homburg…

Dziś u mnie w telewizorze mówili, ze Vondrousova została zawieszona na 4 lata bo odmówiła poddania się testowi antydopingowemu w grudniu.