Trochę Cool-tury

Jeżeli nie widzieliście żadnego musicalu na Broadwayu, to od dzisiaj, co piątek o 8 wieczorem czasu polskiego (czyli za 15 minut) możecie oglądać musicale (niektórzy twierdzą, że opery) Andrew Lloyd Webbera na YouTube za darmo (Cena na Broadwayu to minimum $150/osoby ;-))
Dzisiaj Jesus Christ Superstar (Była też polska edycja zdaje się że w reżyserii Gruzy?)
Ale mają być też najgłośniejsze produkcje, Evita, Fantom z Opery…

Zainteresowani na YouTube szukają “Andrew Lloyd Webber The Show Must Go on”

3 polubienia

i muzka gra

1 polubienie

dali palec
kiedy Hair?

1 polubienie

To nie Webbera. Koty, Evita, Fantom i Jesus Christ to chyba najsłynniejsze z jego dzieł. Ale nie podają kiedy co będzie leciało…

Rewelka. Szkoda że Tuba nie tłumaczy na inne języki, bo widownia dosyć jest przez to ograniczona. Ciekawi mnie, gdzie to było nakręcone, na którym stadionie?

1 polubienie

A tak w ogóle, to nazwali to rock-operą. Jaka jest różnica między rock-operą a musicalem?? :wink: A musicalem, operą i operetką?
@elsie??

2 polubienia

nie musialo byc nakrecone
obrobka obrazu

1 polubienie

Nie no, to nie było na żywca :wink: .

W rock-operze nie powinno być fragmentów mówionych tak samo jak w operze. Musical i operetka to przede wszystkim styl. Teraz to tak się pozacierało…

2 polubienia

Ok, to wszystko co Webber zrobił to opery. Dzięx.

1 polubienie

Webber czy Weber?

1 polubienie

Andrew Lloyd Webber. Obecnie jeszcze żywy. Skomponował takie cuda jak Phantom of the opera, Evita (te widziałem) Jesus Christ SuperStar (to dzisiaj na youtube) i Cats.

2 polubienia

Aaa, tak się zastanawiałam że coś mi się po głowie kołacze! Evity i Kotów nie zna. Jesus i Duch to fenomenalne!!!

1 polubienie

DZIEKI!!!
Slyszalam o tym w radiu, ale zrozumialam ze trzeba sie “zarejestrowac” a tego (rejestrowania) nie lubie odkad mi wirus wlecial kiedys
Nuiektore opery bym chetnie obejrzala, bo tylko sluchalam do tej pory transmisji
Sprobuje jeszcze raz bez rejestrowania

1 polubienie

No to Phantoma masz w piątek o 20:00 czasu polskiego tutaj:

1 polubienie

Dzięki!

1 polubienie

upior w operze?

2 polubienia

Upiór, Fantom, jak zwał, tak zwał. A jako ciekawostka - ten pan poniżej też kiedyś śpiewał upiora :wink:

5E6FD202-kiss-frontman-paul-stanley-social-distancing-is-the-minimum-stay-home-image

1 polubienie

https://myfest.es/wp-content/uploads/myfest-kiss.jpg

1 polubienie

Serio?
To tak jak Ian Gillan byl Chrystusem w wydaniu plytowym,“Jesus Christ Superstar”.

1 polubienie