Oto jest prawyborcze pytanie?
Zdecydowanie Trzakowski. Sikorski jest potrzebny jako minister. Z duzymi prerogatywami.
Zrobi się trzask i sikorka odleci…
Nie odleci. Ma dworek.
Bez znaczenia - ani jeden, ani drugi nie nadaje się na prezydenta kraju.
a swoją droga jak ten Radek Sikorski wyewualował od dziennikarza frontowego piszacego o wojnie w Afganistanie do dzisiejszych czasów
A jakim cudem Hemingway zaliczył nagrodę Nobla?
Tak po cichutku, to moim faworytem jest Sikorski, ale i tak wiem, że z Trzaskowskim nie ma szans, bo Trzaskowski jest dłużej znany i ma większe poparcie także Tuska.
Ja też wolę Sikorskiego.
@joko , @Devil czort wie? Prezydent to nie prawybory paryjne.
Kto wygra z zelaznym elektoratem? Urzad prezydenta jest stworzony , zeby ograniczyć wladze Wałęsy ? Przyklad kolejnych pokazuje, ze na sobiepanstwo i marionetki nie dziala.
Zdecydowanie Sikorski.
Troche mi go szkoda na polityka ale to już chyba nieodwracalne…A on mimo wszystko, jest JAKIŚ.
Niegdys pisal fascynująco.Podroznik i dziennikarz to zawsze ktoś kto ma przewagę nad innymi.
Trzaskowski jest dla mnie jedynie bezwolna marionetka ue i jako taki,wrecz mnie irytuje a czasem i odrzuca.
Poza wszystkim innym, Sikorski ma o wiele większe doświadczenie.Jest rozpoznawalny na arenie międzynarodowej i zapewne jest bardziej samodzielny niż 95% wychowanych na partyjnych garnuszkach,sługusów
w jedynie słusznych,partyjnych dyscyplinach.
Jeśli się mylę i zmiany zaszły dalej niż myślę,zawsze zdążę go"skreślić".
W stanach jest spalony na kilka lat ,podobnie jak jego wysłannik na ambasadora tam.Najważniejszy kierunek spalony,więc czym się biedak zajmie…Może znów podskoczy do arabów po 100 tys usd corocznej diety