Twoim zdaniem

Do dzis pamietam z tego filmu jak się Gniewko darł:
– Brandenbury idą, Brandenbury!

4 polubienia

I teraz mieszkasz dokładnie na brandenburach… :stuck_out_tongue:

4 polubienia

A moǰ Mały Jo juz dostal op, bo zaczął starszych od siebie w przedszkolu napierniczać :grin:

4 polubienia

Moja krew hehe… :rofl:

2 polubienia

Moda na sukces

Mialy byc polskie…

1 polubienie

Klan

2 polubienia

Biorąc pod uwagę że początki dotykaja minionego stulecia chyba…
Moim zdaniem to nie film a jedynie pieprzona kamera w pokoju…
Ale niech Ci będzie.Goovno to goovno

Stawkę większą niż życie zacząłem oglądać w wersji teatralnej. Oczywiście byłem zafascynowany, bo miałem 10-11 lat. A film w marę upływu czasu przestawał mi się podobać. Ale Karewicz wymiatał i dla niego można było się pomęczyć.
Czterej pancerni, podobnie. Później nuda, panie, nuda. Oba seriale, to nachalna socjalistyczna propaganda.

1 polubienie

Nie rozumiem.
Ty tak poważnie?
Nie widzisz róznicy miedzy Stawką a pancernymi???
Wersja teatralna to tylko parę motywów.Np. Spotkanie czyli właściwie koniec Stawki.W mizernej wersji teatralnej,przynajmniej jeśli porównać z odcinkiem filmowym.
Ciekawe…
Własnie szykuję quiz ze Stawki wiekszej niz życie [filmu TV].

2 polubienia

1997,
na 9 wrzesnia 4362 odcinki

Ha, ha, juz sobie ostrze zęby!

3 polubienia

Przeżyjmy to jeszcze raz…

Najlepszy moim zdaniem tekst: "No to teraz pomieszkamy sobie troche razem! :slight_smile: "

2 polubienia

Tylko noe dołóż do tego niewypału filmowego Vegi.
Mikulski i Karewicz pokazali, że w zasadzie rezyser to może im oficerki pastować :wink:

1 polubienie

Oglądałem sobie całą Stawkę w zeszłym roku bo jest na YT i tyłka to mi nie urwało. A Czterej pancerni, na to mi by było szkoda czasu, żeby to jeszcze raz oglądać.
Jeszcze w czasach komuny nieźle mi się obrywało od swoich bliższych i dalszych za opinie o tych serialach. Jakoś osamotniony w tym byłem i chyba nadal jestem.

2 polubienia

W pancernych to ja się bawilam jako niewinne naiwne dziecie, choc za Szarika robil mój kot. Tez mial 4 lapy i ogon.
A będąc teraz w PL obejrzalam kilka odcinków Stawki, tak wyrywkowo, na kablówce.
Obejrzec się da jak potraktujesz to niefrasobliwie, choć potrafili niektóre treści uchować przed cenzurą, bywało gorzej w innych serialach o wojnie.
Akurat to nie polski, ale tak mi sie przypomnialo :wink: (sorry autorze pytania).

Stirlitz codziennie po powrocie do domu miał zwyczaj, upewniwszy się, że jest sam, otwierać drzwiczki ukrytego za obrazem sejfu, z którego wyciągał harmonię i butelkę wódki. Nalewał szklankę, wypijał i pięć minut grał na harmonii. Potem odkładał wszystko na miejsce i zamykał sejf. Tego wieczora jednak sejf był pusty. Po chwili wahania Stirlitz wykręcił numer Müllera.
–Wy, Stirlitz? – raczej dla formalności spytał Müller. – Pewnie telefonujecie w sprawie harmonii i wódki?
–Tak.
–Nic z tego! Nie tylko wy tęsknicie za ojczyzną

2 polubienia

Na tym zdjeciu…“Zdradziła trzecią rzeszę”[o Edycie]

Sekunda i…cudowna muzyka Dudusia Matuszkiewicza.
Tego w qiuzie nie będzie bo już było.Na starym forum.

1 polubienie

“Popatrz Hans…Jak to człowiekowi wchodzi w krew” :joy:

2 polubienia

Brunner ? “Alkohol i kobiety wyczuwam na kilometr” - tego tekstu mi tu brakuje :grin: :star_struck: :rofl: :wink:

3 polubienia

Ale jest"zaraz potem"
Oj nie ładnie,nie ładnie,Hans… :wink:

2 polubienia