No Marcin musi byc nie lada wcoorviony.Juz raz odchodzil,kilka dobrych lat temu.Bylem akurat w domu,sluchalem jego goryczy ktora wiązała sie przy okazji z konfliktem przy organizacji Jazz Jamboree i przekladaniem tego na radio.Tzn. chodzilo tak o zapraszanie gosci jak i transmisje koncertow.
Swoja drogą…Jak mozna w ogole pracowac w takich warunkach gdy radiem trzesą osoby ktore powinny byc deportowane w trybie pilnym na jakies wyspy hula gula?!
Przeżylem cos takiego w poznańskim Radiu Obywatelskim,w polowie lat 90-tych,gdy szefem mianowano niezrównoważoną psychicznie babe.Wtedy jeszcze polityka nie smrodziła ale wtrącanie sie do spraw o ktorych taka smetna pinda nie miala nigdy pojecia,pozostaje pewnym mechanizmem ktory chyba dzisiaj dotknął Trojke.
Problemem trójki i innych polskich mediów jest rząd pis. On nie gwarantuje kulturze pełnej swobody. Najlepiej więc postawić na projekt internetowy.
https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,25973535,trojka-z-pracy-odchodzi-po-13-latach-katarzyna-bobrowiecka.html
Odchodzą kolejni.
Tak,tu masz calkowitą racje.Tym bardziej ze pis rzadzi wg. sprawdzonych regul czyli komunistycznego wazeliniarstwa,weryfikacji i nieustannego kontrolowania.Jakosc czy sztuka w ogóle,to są sprawy nieistotne.Wazna jest postawa ideowa i tzw.wierność…Najbardziej obleśna forma socjalizmu.
Ciekawe. Wygląda na to że tylko Mann i Niedźwiecki nie chcą wrócić. I Gacek
I ok.
Oni i tak wiedzą wiecej od nas wiec nie ma co dzielic wlosa na czworo.Moim zdaniem Niedzwiedz tez wroci ale Mann zostanie z Magdą Jethon w nowym radiu.Z przyczyn mniej wiecej takich o jakich pisalem wczesniej.
Beda dwa radia bo mysle ze starczy personelu.Mann ma zreszta doswiadczenie po Radiu Kolor.Srednie to bylo ale z pewnoscią o klase wyzej od wszystkich esek i zetek.
Niedźwiedź zawsze był przyjazny władzy, obojętnie jakiej. Teraz go ruszyło, bo go gooownem obrzucili i zarzucili publicznie oszustwo. Bez tego dalej by w trójce siedział. Ale myślę, że dopóki nie wyprostują tego i nie zwalą na system lub coś innego, to nie wróci.
Ostro jedziesz.
No byc moze…W stanie wojennym Niedzwiedz dzielil los pozostalych ale faktycznie,tamte listy przebojow w jego wydaniu byly bezpieczne
Nigdy nic do niego nie mialem.Nie kazdy jest bohaterem a sa tacy ktorzy musza robic swoje bo inaczej wiedna w oczach.I ja to szanuje.
Ale jego odejscie do tzw.“zlotych przebojow” to byl ruch w rodzaju,niechze mi wyobraznia podpowie,jakby Maanam zdecydowal sie zagrac na jednej scenie z Beyerfull.I nie chodzi mi o to psie disco polo ale o zejscie z piedestalu do poziomu prymitywnej amatorszczyzny jaka lata temu,byla ta “przebojowa” stacja w ktorej zreszta mialem nieprzyjemnosc pracowac przez dwa,dlugie lata.
Zaraz ostro. Zawsze był konformistą. W trójce się pojawił zaraz po wprowadzeniu stanu wojennego.
Kuba zaczyna dobrze!
W stylu jaki zawsze szanuje.
Trzeba bowiem pamietac a dyrektor ze stażem ma wrecz obowiązek ze akurat to radio to nie tylko grupa wyrostków-narcyzów i na tym koniec,plus konkursy i bezplatne wejściówki.
To radio to ponad pół wieku wspólnoty ze sluchaczami.Oni wciaz są i mówią o tym.I oni na ogół chcą zgody oraz powrotu do dawnej jakości.DO DAWNEJ JAKOŚCI a nie montowania hiphopowych przybudowek dla pozyskania nowych sluchaczy…Lub kopiowania politycznego awanturnictwa rodem z dawnej “jedynki”.
Ma chłop honor.
Są tez i gorsze wieści:
Dla mnie to wiadomość najgorsza z mozliwych.Ta kobieta jest najwiekszym wrogiem wszystkiego co dobre i normalne w radiu.I to nie tylko w Trojce.Teraz okazuje sie ze winna calej lawinie wszelkiego wyobrażalnego psucia i zwyczajnej dywersji,jest nietykalna…
Smutne. Tej kobiecie źle patrzy z oczu. Żmija.