Bez dziennikarzy nic nie zrobi. Trójka to teraz Nowy świat.
Nie wydaję wyroków, po prostu wyrażam pewna obawę. Przyszłość okaże.
Trzech juz postanowilo wrócić.
Jedno co mnie niepokoi to jeszcze nie zaczął a juz w wywiadzie dla wp. wspomina o odmladzaniu…
Nie wierze by akurat on nie rozumial na czym polegal i polega w ludzkiej pamieci,fenomen Trojki.
To tak jakby chciec Rolling Stonesow,zastapic Oasis
Niech sie zdecydują. Po co zbierali na Nowy świat?
Dla mnie, na razie, to władze gaszą pożar, który wywołały. Do wyborów ingerować w nic nie będą. Szaragowy poseł nie docenił siły rażenia Trójki.
Oni akurat nie z tych na Nowy Swiat…
Mowimy jednak o gronie,malej spolecznosci liczacej ok.50 osob.Moze mniej,moze wiecej,nie licząc strony technicznej.
Wierz mi,jest rzeczą ABSOLUTNIE wykluczoną aby wszyscy mysleli tak samo.A i zdezorientowanych nie brak.Jak i tych o ktorych wiemy na tyle malo ze nie sposob okreslic z kim przystawali.
Pracowalem w 6 stacjach radiowych.W Trojce jedynie bylem 2 razy…Czego by nie rzec,Trojka to klub gentlemanow w porownaniu z np."zlotymi przebojami"czy “s”,z ktorej w ostatniej chwili zwiałem…
To akurat bylo do przewidzenia.Pytanie jak i czyim kosztem.ZWRACAM po raz kolejny uwage na żmije Kaminską.
Jeszcze o niej uslyszymy…
Jakoś nie wierzę w odbudowę trójki. Ludzie się zawiedli. Nowy dyrektor może nie pomóc. Trzeba by wydać oświadczenie o całkowitej apolityczności, chęci naprawy i przykładnym ukaraniu tych którzy zdjęli Kazika.
W to tez zainteresowani polityka nie uwierzą.
Musieliby poznikac wszyscy ci co reprezentuja na antenie konkretne gazety.Wtedy jednak radio zaczynaloby od zera…Na to chyba nikogo nie stać…
Ciekaw jestem w ktorą strone to pojdzie.Trojka nigdy nie byla tubą polityczna a tylko w latach 80-tych,byla antyjaruzelskim bastionem.
Dzisiaj nie powinno byc juz potrzeby by wszystko szmacic polityką.Mann i Magda Jethon to rozumieją.
Kuba chce o wszystkim rozmawiac i kazdemu dac głos…Ok. W koncu to jego sztandarowy program.
Juz skasowalem Trojke ale dla niego podłacze znowu,przynajmniej na jakis czas.
Odbudowa Trójki jest możliwa. Ludzie są jej głodni. Ale nie może się skundlić nawet za cenę przeżycia.
Będą dwie trójki i żadnej nie wyjdzie to na dobre.
Dlaczego? Jest wybór.
Na szczescie to nie wybory miss polonia i miss Polska.Tam zwalczanie sie jest posmiewiskiem na arenie Europy[jesli ten cyrk dalej trwa].
Tutaj jest to nawet wskazane.Dlaczego tylko tlum,czerń lub szara masa ma miec tysiac stacji komercyjnych lub lokalnych a ludzie ktorzy radia SŁUCHAJĄ,mieliby sie zatkać jedną i to z łaski?
Z tego co pamietam i z tego co wiem,to uczciwy portret czlowieka ktory jak kot,chodzi wlasnymi sciezkami.I przynajmniej na teraz,poki znowu jakis"cenckiewicz"nie obleje go goovnem,trzymam kciuki.
Wlaśnie czekałam co o nim napiszesz, bo ja się nie znam!
Jak dotąd,zawsze,tylko i wyłącznie,chwaliłem go i jako radiowca,chwalic nie przestanę.
Od czasu jak zaczął swe popoludniówki samodzielnie opatrywać muzycznie,moj szacunek jeszcze wzrósł.
Nigdy dotad jednak nie był dyrektorem.A na tym stołku juz nawet Kaczkowski sie sparzył.
Nie dziwie sie.Mann ma swoje lata.Wszystko co najlepsze juz za nim.Mialby na koniec kariery a moze odpukac,nawet zycia,byc targany jak sztubak na dużej przerwie w szkole?
I kto zareczy ze to wszystko pójdzie w dobrą strone?
Trzymam kciuki za obie stacje.Aby sie nie dały polityce i chamom wcisnietym w garnitury.
Oto słowo pańskie.