Tymczasem na Białorusi ... :/ Kurde ... Oby Rosja się nie rozpadła ... :/

Z serii Polakowanie świata … Czyli absurdalność postrzegania świata przez wielu Polaków …

Nieraz słyszałem, że na Białorusi żyje się lepiej niż w Polsce i że Białoruś jest demonizowana w mediach itp. itd. …

Jak dla mnie to oczywiście jest tam ponoć bardzo czysto i być może stąd te tezy prostych ludzi, którzy tam byli i myśleli, że jak czysto i pewne rzeczy są bardzo na pokaz to tam się lepiej żyje …

Ale sami widzimy co uważają Białorusini… Białorusini uważają, że Mińsk i w ogóle Białoruś została zamieniona przez Łukaszenkę w China Town czyli próbował On głównie Chinami w bardzo szkodliwy dla Białorusinów sposób zmniejszać szkodliwe dla jego “chorych ambicji” uzależnienie od Rosji …

A prawda jest taka, że jak dla nas głównym partnerem są Niemcy tak dla Białorusi Rosja … W ogóle Białorusini nawet nie chcieli rozpadu ZSRR zdecydowanie najbardziej (głównie za tym ponoć była Rosja i chyba Ukraina, ale to Ukraina na rozpadzie ZSRR ucierpiała najbardziej) …

Dodatkowo Łukaszenka nie wprowadził kwranntany w czasie pandemii COVID-19, a ich dane są na 100% nieprawdziwe w tej sprawie… A podczas protestów Łukaszenka popełnił masę błędów, które maksymalnie zniechęciły do Niego Białorusinów …

I właśnie to Polakowanie sprawia, że odechciewa się żyć w tym kraju też po części … :confused:

Tupet

Ta Swietka to nasz Bolek. Doprowadzi do jeszcze większej biedy, jeszcze większej przemocy by za lat naście stać się identycznym dręczycielem.

Zmiana dilera,
Tam gdzie Putin nie moze, kalaszenke posle
skad w ruskich wzial sie kompleks polskosci?

Może nie tyle kompleks, co pragmatyzm :thinking: Jesteśmy dla Rosji głównym rywalem strategicznym :man_shrugging:

Może dlatego :man_shrugging: :thinking: ?

Ponoć jak ten Niemiec, który chciał tą bombą w bunkrze zabić Hitlera, to jak inni zginęli tylko nie Hitler to Fuhrer uznał to za “opatrzność”… Mówili w jakimś dokumencie dotyczącym II wojny światowej…

EDIT: Kiedyś źle spamiętałem i myślałem, że Hitler wtedy wyszedł z pomieszczenia z jakiegoś powodu, a później sobie przypomniałem, że jednak był, ale nie zginął z jakiegoś powodu …

To straszenie Rosją i zbrojenia to w większości stare zagrywki komunistyczne niż realne zagrożenie Putin jest zbyt zajęty Ukrainą,Białorusią,Syrią,Nawalnym i opozycją w swoim kraju żeby teraz szykować się do wyprawy na Polskę

Ale nawet kwestia Białorusi i Ukrainy to de facto kwestia malejącego pola manewru dla Polski :confused:

Hitler dość często mówił o opatrzności a usunięcie Żydów nazywał boskim planem czy że słyszał głosy w głowie który powiedział mu żeby wstał za moment uderzył w to miejsce pocisk Tak na marginesie oni nie byli wtedy w bunkrze bo było za gorąco tylko w baraku

No tyle że Hitler był podobno ateistą…

Podobno to bardzo wiele rzeczy :wink: W Mein Kampf wynikało, że w coś wierzył i taki np Richard Dawkins mówił, że Hitler wierzył, w przeciwieństwie do Stalina, który naprawdę był ateistą…

A Stalina małego ojciec alkoholik bił …

Main Kampf Czytałeś?`

Nein, ale nie miałem okzazji osobiście ku temu, ale wiem, że Hitler był bardzo zdegenerowany umysłowo…

Ale non stop pisał o opatrzności jak @Sheev napisał itd…

Nie wiem czy znasz język angielski, ale tutaj wypowiedź, o której mówiłem:

Znam i czytałem Mein kampf

Możliwe, że jakąś skróconą wersję … Hitler miał swój świat, ale też był “wierzący” na swój sposób…

Mein Kampf jest od 2016 roku publicznie dostępne w całości ze względu na to że wygasły prawa do tej książki należące do władz Bawarii

Main to wygląda jak angielskie “mejn” co w połączeniu można by przetłumaczyć na “główna walka”, a po niemiecku pisze się mein :see_no_evil: :smiley:

Mein Kampf. Moja walka.

Wiem, ale Main Kampf to mi się z angielskim słowem main kojarzy haha :man_shrugging:

Ale to jest niemiecka książka. Hitler nie znał języków obcych, w tym angielskiego.