Tymczasem w Willingen

Podczas drugiego treningu świetnie spisali się Polacy.

Wygrał Kamil Stoch - 142 m. A drugi był Żyła - 147 m. Kubacki zajął 6 miejsce - 138 m.
To nieźle wygląda przed igrzyskami.

Jednakowoż, nadal optymistą nie jestem i obym się mylił.

Coś drgnęło

Nie wywierajmy presji. Ja bym się nawet nie umiała wybić z progu…

Albo strzelic karnego czy wyprowadzic cios :rofl: To są zawodowcy a od kazdego w swoim zawodzie wymaga sie wynikow…

3 polubienia

W konkursie mieszanym zajęliśmy 6 miejsce, wyprzedzając taką “potęgę” skoków narciarskich, jak Francja. Szóste, czyli przedostatnie. O skokach naszych pań lepiej nie wspominać.
Na pociechę mamy po dobrym skoku Żyły i Kubackiego. Ale tyko p jednym, bo na powtórkę już nie było ich stać. Dobre i to.

coś się załamało w kadrze. Mam nadzieję że nie stanie się jak z kadrą Niemiec (lata temu).
Stoch - wiadomo, ma największą publikę. Ja cały czas kibicuję Piotrkowi i nie chodzi o Jego wypowiedzi.

1 polubienie

Oni we trzech, Stoch, Żyła i Kubacki mają razem już ponad 100 lat. Ile można być dobrym?

Jakie przedostatnie???
W konkursie bylo 9 ekip a Finowie odpadli po pierwszej serii.Wyprzedzilismy Francje i Rosje,co przy skokach naszych dziewczxyn ktore sie bardzo uwstecznily,jest niezlym wynikiem.6 miejsce na igrzyskach biore w ciemno!
Zyla indywydualnie bylby na podium!

Fakt, pomyliłem się, zapominając o Rosji i Finlandii. Miałem na myśli serię finałową.
Żyły skok jest o tyle wartościowy, że, niejako udział w tym konkursie uskutecznił z tzw buta.
Stoch też na treningu pięknie skoczył. Ale, mimo wszystko, optymistą nie jestem. Chciałbym być, ale nie jestem.

1 polubienie

Rozumiem…
Zastanawiam sie czy [jesli druzynówka mieszana jest na igrzyskach] warto te dziewczyny wysyłać…Z drugiej strony, 5-6 miejsce to punkty o jakich biegi,biathlon meżczyzn,nie mówiąc o dwuboju,mogą jedynie pomarzyć…

1 polubienie

Nasze dziewczyny skakały średnio bliżej 20 - 30 m. Wysyłanie ich na igrzyska, moim zdaniem, nie ma sensu. Jeśli chodzi o naszych skoczków, to jest szansa, że Kamil, Piotr, czy Dawid wykonają mocny skok, a nawet i dwa. To, jednak są mistrzowie. Ale, mam obawy, że nie wykonają i oby te obawy moje się nie sprawdziły. Jest jeszcze ta kibicowska nadzieja, co ona tli się we mnie.

1 polubienie

No ale na tym na razie polega ta konkurencja ze poza 4 pierwszymi ekipami dziewczyny nie równają sie z facetami i troche na odwrót także…
N razie Polacy na tyle postraszyli przeciwników ze zaczęli rezygnować z prób :innocent:

1 polubienie

To zamiast straszyć niech w trakcie konkursów daleko skaczą. :grinning:

1 polubienie

Fakt,to byłby najlepszy dowód na poprawę.

1 polubienie

Daj Bóg tę poprawę.

1 polubienie

No przecietnie to wygląda ale to raczej mocno loteryjny konkurs…

Obawy moje się ziściły. Nie ma nawet co wspominać o występie Polaków.

Daj spokoj…Zobacz wyniki…Gdzie sa Geiger,Eisenbichler czy Kraft…To sie w ogole nie powinno odbyc.Wiatr jak pisza,wial na poziomie 8 a dopuszczalne niby jest do 2…

1 polubienie

Też prawda, ale naszym w tym sezonie nawet dobre warunki nie pomagają.

Hula się przewrócił. Ale na 125 poleciał…

Lackner nieźle vycurwił - 141. Reszta raczej dużo bliżej.

A Wąsek - 109,5.

Teee… @GumowaFoka dawaj tutaj.

Kubacki pięknie - 136 i jest na razie drugi.
Tylko, że w Willingen liczą się skoki ponad 140.

I Daiki Ito - 144,5.

A Pius Paschke skoczył po flaszkę.

Żyła - 110…

Stoch - 115. Idę sprawdzić, czy mi kartofle w komórce nie gniją… :rofl:

Wychodzi na to, że w II serii będzie tylko Kubacki.

Sato - 144, ale mocno mu zawiało pod narty.
Kubacki na razie 4.

Cene Prevc - 148. Też mu nieźle podwiało.

Coś gadają, że II seria może się nie odbyć.
Stoch. Żyła, Wiącek i Hula nie zakwalifikowali się do finałowej serii, ale powodów do kompleksów nie mają, bo tam jeden skoczył 85,5. :joy:

Ajsenbichla - 144. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Koniecznie.

A Geiger 139,5.

1 polubienie