Ty wiesz, że ja boksu nie lubię. Nie lubię przemocy w żadnej postaci. I tak jak walki zapaśników, karateków nie ruszają mnie, tak patrząc przypadkowo na scenę z bokserami czuję ból tego bitego. I zastanawiam się jaką z tego będzie miał korzyść finansową. Warto? Ludzie dla pieniędzy zrobią wiele.
Tak, to zarabianie kasy. Jest popyt, jest podaż. Ale dlaczego w takim razie tak piętnuje się prostytutki? Też jest to zarabianie kasy, też jest popyt.
A właścicieli, szkolących swoje psy do walk i organizatorów psich walk zamknęła bym w klatce- aby sami się pozagryzali
Od Djokovica gorsze jest mieszanie płci i udawanie ze to fair…
Łyżwiarstwo,prócz figurowego które i tak sie samo obroni,ma sie niezle.Nawet w Polsce.W Holandii czy Norwegii to czyste szaleństwo.
U nas niestety,warunki zdaje sie dyktować coś tak głupiego jak Sportowe Fakty i o tym pisalem…
no coz, moim zdaniem jesli chodzi o sportowcow decydowac powinna genetyka XX lub XY, a nie jak sie czujesz.
a chdzi Ci o sportowe fakty na wp? ja tam raczej nie zagladam bo to pudelek skrzyżowany z pomponikiem sie zrobil.
Co to mówi o widzach, którzy rajcują się tego typu brutalnymi sportami. Pewnie jest dokładnie tak samo jak za czasów Nerona…, dać krew ludowi, to zapomną, że są głodni.
A u nas co jest tą krwią?
Coraz bardziej rosnąca nieczułość społeczna, tak mi przyszło do głowy. Może coś innego jeszcze.
Ale to jest sport… taki sam jak pilka nozna czy inne lyzwiarstwo figurowe… mam wrazenie ze duzo ludzi po prostu tego nie rozumie… i mysli o tym tylko w kategoriach rozrywki i mordobicia jakiegos
Lud jak glodny to zly, z powodu braku igrzysk rewolucji nie bylo, z braku chleba tak.
Nie porownywalabym znieczulicy do zamilowania jesli chodzi o krwawe czy brutalne widowiska. To dwa odrębne swiaty.
Zalezy od widza. Ktos oglada mma bo widzi bo kreci go krew na macie i przemoc… ale sa milosnicy sportow walki ktorzy mysla o tym w kategoriach sportowych… tak samo jak z pokerem… byle kowalski traktuje to jako hazard a ktos inny jako sport… i sa zawodowi pokerzysci ktorzy sa przeciez sportowcami no nie xd ale kazdy moze grac w pokera tak jak kazdy moze sie bic… na ulicy albo grac w pokera w melinie liczac na farta…
Ja staram sie bronic teraz ludzi ktorzy ogladaja sporty walki… wierzac ze ogladaja to bo sie tym interesuja… ty masz na mysli tylko takich ktorzy pojecia nie mają, ale oglądają to dla rozrywki. Są i tacy oglądajacy
Jest to bardziej widowiskowe od wiekszosci sportow ale przeciez to tez trzeba lubiec… na pewno jest mnostwo ludzi ktorzy na co dzien w dupie maja te sporty ale chetnie obejrzą znanego lejącego sie w mma pudzianowskiego. Dla rozrywki.