Ja nie wiem, co Wy robicie? Co trzeba robić z tą krzyżówką?
Już się tak nie tłumacz, żeś tą lunetą sąsiadkę podglądał a kometa to była alibi.
Już Ci piszę.
Benasek podaje litery (w formie wyrazu) i trzeba z nich ułożyć krzyżówkę. Na razie podaje 9 liter i krzyżówka ma być 3x3.
Dziękuję.
W młodości tak robiłem, ha ha, jak mieszkałem na 7 piętrze.
Nunu, z podanych wcześniej liter układamy krzyżówkę wpisując ją w diagram 3 X 3
A widziałeś, że drugą też już zrobiłam?
To już nie ma co zrobić, jak @joko zrobiła? Taka chytra?
Przypominam sobie, że to oro i kob już gdzieś miałem. Miałem, bo te krzyżówki pantropy i te inne rzeczy układam
Ja się musiałam w słowniku upewniać, żeby nie przysparzać dodatkowej roboty.
Jest co robić, bo jak w regulaminie jest napisane, można podawać różne wersje, także niepełne …
Uzna, uzna. Podany przeze mnie słownik zawiera wyrazy dopuszczalne w grach. Są to generalnie wyrazy pospolite. Od lat z tego słownika korzystam i często czytam tamtejsze komentarze.
Reasumuję: Nie ma słownika idealnego, ale na potrzeby gry trzeba było się na jakiś zdecydować. Trafiło na ten, do którego link jest w regulaminie. Polecam, jest dobry, szczególnie do korzystania w grach słownych.
Tak, zgadza się. Masz za ten diagram 24p
Cieszę się, bo nigdy ale to nigdy nie układałam żadnych krzyżówek i obawiałam się, że może sobie nie poradzę.
No ale to dopiero początek i sam pisałeś, że łatwe, to potem może być całkiem różnie.
oro południowosłowiański taniec ludowy o zmiennym tempie, w którym tancerze, trzymając się za ręce (w szeregu pojedynczym lub podwójnym, w tym drugim przypadku splatając ręce poza plecami) formują półokrąg otwarty; choro, kolo
Ciekawe, że ten drugi ma taką samą nazwę: SJP - i ja z niego zawsze korzystałem, bo jest autorstwa PWN.
Tak, zgadzam się. To jest również bardzo dobry słownik. Często z niego korzystam i w której z zabaw organizowanych przeze mnie polecałem oba, ten mój i wspomniany przez Ciebie. Ale teraz, przyznam się, chciałem sobie oszczędzić nieco roboty i podałem jedno źródło.
To nie moja wina, że korzystasz nie z tego, który obowiązuje w grze
W nocy to się śpi a nie myśli.