Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

poprawiam ilość punktów

druga.jpeg 3

poziom

1. ALERT
  2. NAPAR
  3. OSOBY
  4. DESAK WSTECZ TO KASED. TYTUŁ FIMU https://www.filmweb.pl/film/Kased-1987-203950/cast/actors
    STRONKA JEST PO POLSKU
    DRUGIE ZNACZENIE TO NAZWA FIRMY
    https://www.cylex-polska.pl/firmy/kased-service-wojciech-skalski-11067062.html
  5. AGYTI
    PIONOWO:
  6. ANODA
  7. LASEG WSTECZ GESAL https://gesal.pl/
  8. EPOSY
  9. RYBAK
  10. TRYKI
2 polubienia

przedsiębiorstwo wielobranżowe…aha :thinking: Co bierzecie na wydolność umysłową? aszwargandę, żeń-szeń, spacer czy setkę?

2 polubienia

Rozwiązujemy wszystko, co się da
:grin: :cherry_blossom:

3 polubienia

Za tą krzyżówkę jest 32p

ANODA 4
GESAL 2
EPOSY 4
RABAT 4
TRYKI 4

ALERT 4
NAPAR 4
OSOBY 4
KASED 2
AGYTI 0

Aktualny ranking K2024.11.01:

1. joko 64p (32+32)
  2. Gra 60p (27+33)
  3. Bingola 58p (29+29)
  4. okonek 51p (25+26)
  5. collins02 50p (23+27)
  6. mężatka 28p
  7. Nunu 22p
  8. czarny rycerz 14p

Diagramy:

1 polubienie

Dziękuję. :cherry_blossom: Za dwa punkty warto było :joy: Pewnie, że będę jeszcze próbowała (zwykle “walczę” do końca) ale nie sądzę, by wyszło mi lepiej. Sama siebie nie przeskoczę.

3 polubienia

Wiem, że łatwo nie jest, bo ktoś zadał mi podobną zagwostkę i w chwili wolnego czasu, (którego mam tyle, co kot napłakał) układam …

Układam i układam i nic z tego nie wynika :grin:

Jutro sobie wyjeżdżam i wracam pojutrze wieczorem. Dam tu jakąś fotkę. Ciekawe, czy ktoś zgadnie, gdzie się będę szlajał … :thinking:

3 polubienia

A tam zaraz szlajał
…turyścił!

1 polubienie

Ostatnio mam fazę na odwiedziny miejsc, gdzie tych turystów za wiele nie ma a jeśli już jest to takie znane miejsce, to sobie je odwiedzam w listopadzie a nie w czerwcu na przykład.

2 polubienia

Indywidualista jeden :joy:
I oryginał!
:grin:

2 polubienia

Jeszcze ponad dwa dni…

3 polubienia

Jedyne miejsce, gdzie jeszcze toleruję tłumy, (co nie znaczy że lubię), to koncerty.

Oczywiście, że lepiej jak sobie luźniutko człowiek potańczy a nie łepek przy łepku, ale to toleruję jeszcze. W górach czy nad morzem wolę jednak puste od ludzisk przestrzenie :grin:

3 polubienia

Turystow to ostatnio za duzo nie ma. A jesli jedziesz? Może nad morze? :grin:

2 polubienia

Przez dwa dni to można ho ho … Ja przez dwa dni to kiedyś 3 stolice obskoczyłem jak nie cztery, albo pięć szczytów Korony Gór Polski a to i tak żaden rekord.

2 polubienia

Gdy pracuje się z ludźmi, to odrobina samotności od czasu do czasu jest zwyczajnie niezbędna :wink:

2 polubienia

Nad morzem też będę. Mały Bałtyku nie widział, niech zobaczy … Zaczął od Śródziemnego tak w ogóle :grin:

3 polubienia

Moja wiocha zaczyna mieć ambicje zostać kurortem. Ograniczeniem jest na szczęście fakt, że okoliczne tereny sa chronione jako smętne resztki “dzikiej” przyrody.
Ale ceny w gastronomii i nieruchoosci ida ostro w górę. Poza sezonem kawa 2 euro? Nie dam. W końcu kupię ekspres, te akurat tanieją :grinning:
I wypije na swojej werandzie.

1 polubienie

Masz zdolność bilokacji? :grin::grin::grin:

2 polubienia

Nie, ale mam wehikuł … I nie omieszkam się go użyć :red_car:

2 polubienia

Trzy stolice czyli lot z Madrytu do Warszawy z miedzyladowaniem w Brukseli to był. Ale czy tu chodzi o pośpiech?
Bałtyk zobaczylam mając trzy lata, Morze Czarne 11, Polncne i Srodziemne po 32. urodzinach, Atlantyk musiał jeszcze kilka lat poczekać.
A góry to lubię… ogladac na kartkach pocztowych, albo jak teraz - na horyzoncie :smile:

2 polubienia

Gdzie ja napisałem, że chodzi o pośpiech? Człek sobie spokojnie z Berlina do Rzymu podleciał, przy okazji równie spokojniutko wszedł na teren Watykanu i 3 stolice jakby w mordę dał. Bez pośpiechu żadnego, nawet przysiąc mogę że pośpiechu nie było :grin:

2 polubienia