Ee, nie za szybko udaje się to Wam rozwiązać? ![]()
Brawo, brawo!
Mamy już pierwsze próby …
Całkiem nieźle, całkiem nieźle …
![]()
Poprawiłem KITA wspak na ATIK (gwiazda)
A ja idę spać. Po zmianie czasu prędzej chce mi się spać. ![]()
To spij prędko, bo poduszka potrzebna!
@benasek Czy krzyżówka nr 2 jest już definitywnie zamknięta? Bo właśnie udało mi się wrócić do domu i przypomniałem sobie, że zapomniałem …
Niestety tak. Zamknąłem ją a klucz regulaminowo wypierniczyłem w zaświaty …
Nie przejmuj się, jest kolejna.
Zapodać możesz, zawsze miło będzie obejrzeć, ale już punktów za nią nie ma.
No to „witajcie istoty z zaświatów”, jak powiedziała onegdaj Maria Nowakowska …
@benasek jest proszony o zagonienie towarzystwa do spania, bo mnie całkiem zdeklasują ![]()
Ja tez idę w Twoje ślady. W ogóle jak się teraz robi wczesniej ciemno to jakoś mniej się chce snuć po nocy.
Za tą krzyżówkę wg podanych informacji jest 21p
KAMYKI 4
UTRATA 4
ANAPKA 2 (wspak)
KUBA 3
ATIK 3
PERM 3 (wspak)
AKAI 2 (wspak)
Aktualny ranking z dn. K2024.11.04:
- Bingola 79p (29+29+21)
- joko 68p (36+32)
- Gra 60p (27+33)
- okonek 51p (25+26)
- collins02 50p (23+27)
- mężatka 48p (28+20)
- Nunu 22p
- czarny rycerz 14p
Diagram:

Kurcze, spać nie mogę, bo mi nie zrobiona krzyżówka nad głową wisi i spać nie daje. Jednak jak się czegoś nie zrobi, to się nie da zasnąć (przynajmniej ja tak mam)
![]()

poziomo:
KAMERA - 4
APETYT - 4
BKEUKA - 0 (tylko zagraniczne stronki)
AANIIK - 0 (j.w.)
pionowo:
KABA - 3
SŁOWNIK SJP
APKA - 4
SŁOWNIK SJP
MEEN - 3
TYTUŁ FILMU
ETUI - 4
RYKI - 4
ATAK - 4
Razem 30 punktów o ile dobrze policzyłam. Pewnie, że będę jeszcze kombinować, ale cienko to widzę. ![]()
Jak Ty widzisz cienko?
Nie wiem, dopiero literki przygotowałam.
No wiesz - o trzeciej w nocy wszystko cienko się widzi. Może Ty będziesz miała więcej szczęście, bo szczęście też tu potrzebne.
A koledze za to rozwiązanie to się dwa złote żuki należą, bo to była zagadka z hakiem, taka dla geniuszy. No ale ja żuczków nie umiem zrobić, więc jak kiedyś do mnie zawitasz, to będzie na Ciebie czekało jakieś sympatyczne pudełeczko i zakładka. ![]()
Paradoksem bylo to, ze wspomniałas kilka razy, ze ta Twoja zagadka jest trudna. Skoro tak, to pomyslałem, ze beda tam trudne wyrazy i na takich się skupiałem.
Teraz inni mają szansę. Wszystko wczesniej podane, tyko nalac sobie czegos do kubka, np kakao i rozwiązywac ![]()
Punkty podlicze w domu, bo mam znów szkolenie. Zgłupiec mozna…
Ależ szkol się szkol…
Im mądrzejszy lekarz, tym krócej pacjenci chorują!
A mi się z podliczeniami nigdzie nie śpieszy. Punkty donikąd nie uciekną. Poczekają spokojnie ![]()
Okonek znikła. Pewnie układa wyrazy w krzyżówce.
![]()
Musiałam wspomnieć, że jest trudna, żebyś się nie załamał gdy nie dasz rady rozwiązać jej w ciągu kwadransa. Dałam Ci czas do końca listopada, a Ty? Rozwiązałeś od razu gdy listopad się zaczął ![]()
Ok. Już nic nie mówię, bo Ci ego podskoczy niespodziewanie i sobie guza nabijesz ![]()
Niektórzy ciężko pracując i krzyżówkę w międzyczasie zrobią.
i jeszcze się zrewanżują własną zagadką.