Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Poziomo:

1. KOT 4
  2. NOTUB (wstecz BUTON) 3 buton
  3. RULONIK 4
  4. BARES 3 (nazwisko)
    image
    No i Filip Bares - polski dziennikarz sportowy. dziennikarz
  5. ŻER 4

PIONOWO

1. NUB 3 marka kosmetyków do paznokci i dłoni NUB a także cygaracygara cygara2 a także szczyt górski szczyt
    image

2. KOLAŻ 4 kolaż

3. MOTOREK 4

4. TUNER 4

5. BIS 4

Naliczyłam 37 punktów.

1 polubienie

Nie wiem o jakich śladach mówisz. Układam mniej niż Ty, a moją pasją (po dekupażu, czytaniu, gotowaniu i robótkach ręcznych) jest zdobywanie informacji/wiedzy w każdej dziedzinie. Mam jej tak malutko. :unamused:

2 polubienia

To do lusterka pogadaj. Masz większą wiedzę ode mnie :grin:

1 polubienie

nazwałabym go anagramem homofonowym.
I pierwszy wyraz powinien mieć pięć liter a nie cztery :grin:
Fajny ale faktycznie nieparlamentarny. Bardzo!

2 polubienia

Ja mysle, ze kazdy z nas tutaj ma sporą wiedzę i nie jest źle, jesli chcemy się nią podzielić. @joko w kwestii robótek i innych prac ręcznych? Dekupaż bardzo mi się podoba, na malutkich przedmiotach trochę probowalam, ale z braku czasu , grafika przeszło do kategorii "na później " a dobrze jest miec jakis cel w życiu. :smile:

1 polubienie

W tem konkursie zamiatasz konkurencją. :joy:

1 polubienie

Chyba jednak homofon. Niech @benasek rozsądzi, mój autorytet w tych sprawach.

1 polubienie

To tylko tak na razie, bo mi się udało :joy:

1 polubienie

Wyrażenia różnią się literką
Jaką?
Już wiesz?
literką ó

Masz rację. . To idzie przez ch.

1 polubienie

Tylko nie odleć na tej mietle… :crazy_face:

2 polubienia

I z tego się ciesz. Przyjdzie czas i czasu wolnego będziesz miał aż nadto. I wcale nie będzie Cię to cieszyło. Posłuchaj starego człowieka, młodzieńcze… :sunglasses: :stuck_out_tongue_winking_eye: :beer:

Skąd Ty biezesz czas wolny, ja co prawda poczatkujacy emeryt, ale nie obrazilabym sie gdyby doba byla dluzsza? Za dużo zaleglosci?

1 polubienie

Mam tego w ch… Ale czasami zapełniam w 110%, jak ostatnio. A teraz delektuję się tym, że nie mam nic do zrobienia oprócz podstawowych spraw. I na ten przykładowy przykład teraz warzę sobie gulasz wołowy zapijając piwkiem. Trzeciem…, czwarte w tle. No i tu zaglądywam…

1 polubienie

Ja czekam na dostawe, na dzis zaplanowana wątróbka z cebulką na jutro papryko gulasz z kurzych żołądków a pozniej to pomyślę.
Fakt, że nareszcie mam czas na przypomnienie sobie co to wlasnorecznie przygotowany obiad?

Człowieku,nie ma o tym mowy!!!
Możliwy jest jedynie brak zdrowia czy wytrzymałości,jak obecnie.
Zresztą…Co Ty chrzanisz?
Podobno w tygodniu nie byłeś w stanie zmieścić sie z lekturą czegoś co miałeś skończyć “do soboty”.Ty?Emeryt?

1 polubienie

To wyjaśnię Tobie osobiście, Mogę się tylko pochwalić, że odniosłem sukces. Ale miałem zapieprz i widmo niewyrobienia wisiało w powietrzu.

1 polubienie

Fingers crossed ale nic nie wyjaśniłeś :joy:

1 polubienie

Spoko. Trochę później. Mam w tej chwili trochę spraw do ogarnięcia. Nic wielkiego, ale lepiej mieć z głowy.

1 polubienie

Aktualny ranking z dn. K2024.11.14:

1. joko 140p (32+36+35+37)
  2. Gra 123p (27+33+34+29)
  3. Bingola 118p (29+29+28+32).
  4. collins02 114p (23+27+30+34)
  5. okonek 80p (25+26+29)
  6. mężatka 72p (28+20+24)
  7. birbant 63p (0+0+30+33)
  8. Nunu 22p (22+0+0)
  9. czarny rycerz 14p (14+0+0)

Diagramy:

joko już prawie wspięła się na sam szczyt, zostały jej tylko 3 kroki …

Tak w ogóle to mam pytanie. Zbliża się koniec. Ten można zorganizować w różny sposób. Jak w regulaminie stoi od samego początku, jest możliwość uhonorowania chrabąszczem również drugiego miejsca.
Są w takim razie dwie możliwości (obie zgodne z regułami gry).

Pierwsza możliwość:
Jeden żuk dla kogoś z 1 miejsca a drugi w drodze losowania.

Druga możliwość:
Jeden żuk za 1 miejsce, kolejny - drugi za drugie miejsce (tu jednak będzie trzeba zorganizować jedną krzyżówkę więcej by dać czas żukom się rozmnożyć), a trzeci jak się wykluje, przekazać w drodze losowania.
Osoba z 1 miejsca już by w tej dogrywce rzecz jasna udziału nie brała. Jakaś nagroda prócz żuka przecież być musi.

Którą opcję wybieracie? Pierwszą czy drugą?

1 polubienie