Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Siądę dziś wieczorem do układania.

2 polubienia

@okonek , witam w klubie. Mi prawie za każdym ułożeniem zostawały 3xY. Dopiero za którymś razem udało się, że nie zostały, to wtedy od razu wysłałam rozwiązanie bojąc się kombinować dalej. Ale nauczona doświadczeniem poprzednich układanek wciskałam to “Y” wszędzie, gdzie się dało.

2 polubienia

MYKENY - takie miasto - juz masz dwie!

5 polubień

Wiedziałam, że się nie poobijasz, bo obowiązkowy jesteś :grin:

3 polubienia

No i sam to wykorzystaj na samym dole poziomo albo jako ostatni punkt w pionie.

1 polubienie

Trzeba by było jeszcze miejsce na taki wyraz znaleźć :grin:

1 polubienie

A faktycznie… To 6 liter :grin: :upside_down_face: :cherry_blossom:

2 polubienia

Myk i eny sa dopuszczalne.
Pytanie jak je dopasowac?

1 polubienie

myk dopuszczalny ale eny nie.

1 polubienie

Jesli potrzebujesz definicje to znajdziesz ja na polskiej stronie, jako nazwe własną pewnych stworków.
Małe, okrągłe i niebieskie. Patriotycznie nastawione :smile:

1 polubienie

U mnie odwrotnie, listopad-grudzień to największy szał przedświąteczny: kartki, czekoladowniki, portfeliki, ręcznie robione prezenty dla rodziny i znajomych, konkursy ( w których chcę też brać udział), stroiki, dodatkowe zajęcia, które prowadzę dla seniorów w gminie, kiermasze, a i cóż… kłopoty ze zdrowiem. Z rozwiązywania codziennej porcji krzyżówek na szaradzie też nie zrezygnuję, no i … książki - kolejna moja pasja :slight_smile: Jak to pogodzić?

5 polubień

Jaka dogrywka? Muszę przewertować wiele postów wstecz, żeby poszukać literek, bo kartka chyba poszła do kominka :frowning:

2 polubienia

Mam identyczne problemy choć żadnego rękodzieła nie uprawiam.Ale jak pogodzić film, muzykę i książkę, szczególnie gdy dzieje się jeszcze coś w sporcie,czasem po prostu nie wiem.Nie da się,tym bardziej że w pracy,wraz z dojazdem rowerowym,jestem 13 godz.
I czasem tam właśnie, bezczelnie nadrabiam gdy mamy luz.Niemniej w grudniu,nie ma o tym mowy…

2 polubienia

Jaka i kogo ma objąć?

2 polubienia

Co objąć? Pytasz o tę wspomnianą przez @benasek dogrywkę? Nie wiem.

2 polubienia

Tak… Sorry,miało pójść ogólnie bo wiem że nie wiesz :smirk:.Ale chwilowo piszę z telefonu,czego nie cierpię…

1 polubienie

Kuźwa, że ja na to nie wpadłem? Przecież to starożytność, jedyne miasto, które wysłało pomoc Spartanom pod Termopile.

3 polubienia

Tylko na 6 liter, trzeba podzielic na dwa slowa. :wink:

1 polubienie

No i co z tego jak to ma 6 liter :joy:

3 polubienia

Aj tam, aj tam, tak sobie skojarzyło mnie się…

3 polubienia