Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Ja juz 3 zmęczyłem. Podrzuć cos takiego innym, niech koledzy też się rozerwą :grin::boom:

1 polubienie

No kuźwa w końcu ktoś i o tym pomyślał!
Brawo!

Tak, jest taka możliwość. Na życzenie gracza który uczestniczył w danej rundce wysyłam na priv oryginały ze 100% obłożeniem i maksem punktów.

Jak ja takie krzyżówki robię? Najczęściej tak, jak napisał Bingola, układam krzyżówkę a z liter zdanie które podaję.

Jednak dla siebie, na swoje własne potrzeby robiłem odwrotnie. Takie diagramy już ukazywały się na moim blogu i niedlugo znów się pewien ukaże. Będzie to kalambur. Rozwiązaniem tej szyfro-jolki bedzie haslo - kalambur.

Rozwiązanie tego kalamburu będzie do wpisania w pantropę.
Jest to znacznie trudniejsza szkoła jazdy, ale ja to lubię, mi zabraklo 1p by zrobić tam maksa. Z poczatku chciałem tu dać, ale tutaj miałem tyle mozliwości, ze zrezygnowałem.

1 polubienie

Co to jest 3 dla Ciebie? To tyle co nic :joy:
Zresztą już ostatnim razem napisałam, że ja tylko tak sobie ułożyłam i że wcale nie musisz jej robić. No kto kazał Ci ją robić?

2 polubienia

To ja poprosze na priv oryginały poprzednich

1 polubienie

A co z pantropami i wilgą? Czyżby pożarły ją jakieś drapieżniki w Pakistanie?

3 polubienia

Juz niedługo będzie kolejna. Ten konkurs niestety zabrał mi ten czas, który był przeznaczony na wilgę. Mysle, ze w przyszlym tygodniu ukaze się 70 pantropa z przygodami mlodej oriolus oriolus.

2 polubienia

Wyślę dzisiaj.

1 polubienie

Następny konkurs juz tak na 95% jest zaplanowany.
To będzie (mam nadzieję) niezwykla zabawa. Takiej jeszcze nie było i już nigdy nie będzie. Za to będzie krótka i kazdy uczestnik wyciagnie z niej korzyść.
Mam tylko nadzieję, ze mi się bedzie chcialo ją dopracować a ludziom w niej uczestniczyć.
Wczesniej ludzie piszczeli, ze nie chcą tak na czas, no to zrobilem zabawę taka, by sobie można bylo w zaciszu domowym pomysleć. No to piszczą, ze nie mają czasu. Więc nastepna będzie krotka okolo 1 godziny.
Ciekawe, czy teraz ludziom dogodzę :grin:
Najpierw jednak muszą sie urodzić żuki i je będzie trzeba rozdać.

3 polubienia

Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził :slight_smile:

2 polubienia

Japończycy rozwiązali te dylematy dzięki “29-godzinnej dobie”. O co chodzi? - Po północy dodaje się kolejne godziny do 24, więc godzina 2 staje się godziną 26. To bardzo ułatwia rozumienie czasu na przełomie dnia i nocy"
Już wiem, czemu @joko tyle jest w stanie zrobić.

Właśnie skasowałem, namęczyłem się na darmo kolego @benasek

2 polubienia

Poczekaj do konca konkursu i wtedy niekoniecznie na priv…

1 polubienie

Mi tu 39 punkta wychodzi…

1 polubienie

Już skasowałem, namęczyłem się za darmochę.

3 polubienia

Nic się nie stało, jak z czachy trochę dymi, piwem zalej :grin:

2 polubienia

A, żebyś wiedział, że już otwarłem.

2 polubienia

Tak, za tą krzyżówkę jest 40 p

Ranking za chwilę

Aktualny ranking z dn. K2024.11.21:

1. @joko 183p (32+36+35+37+43)
  2. @Bingola 154p (29+29+28+32+36).
  3. @Gra 125p (27+33+34+31)
  4. @collins02 114p (23+27+30+34)
  5. @okonek 114p (25+26+29+34)
  6. @birbant 105p (0+0+30+35+40)
  7. @mężatka 101p (28+20+24+29)
  8. @Nunu 22p (22+0+0+0)
  9. @czarny_rycerz 14p (14+0+0+0)

Diagramy:

Pozwoliłem sobie wywołać graczy, ponieważ jest pewna kwestia do przedyskutowania.
Z powyższego rankingu i zasad gry wynika, że joko utrzyma już niezagrożoną pierwszą pozycję i zostaje zwycięzcą zabawy. Na samym początku gry brałem pod uwagę premiowanie również drugiego miejsca, zależało to od ilości zawodników. Do zabawy przystąpiło dziewięć osób, co w moim odczuciu jest wystarczającą ilością, by zaproponować “walkę” o drugie miejsca. Decyzja jednak należy do graczy, bo może już macie dość.

Tak więc są dwie opcje:

1. joko zdobywa Złotego Żuka a drugiego losujemy na zasadach jak ostatnio przy Czarnym Kocie czyli benasek, daj se już z tymi krzyżówkami siana! :sneezing_face:

2. joko zdobywa Złotego Żuka i zostanie przedstawiony kolejny diagram i gramy dalej, ale już oczywiście bez joko, której zwycięstwo jest niekwestionowane. W tym czasie dwa żuki zrobią trzeciego i ten trzeci zostanie wylosowany czyli chcemy, wręcz uwielbiamy układać krzyżówki! :grin:

Pozostaje 8 osób, które mogą się wypowiedzieć na ten temat. Myślę, że czas maks. do niedzieli 24.11.2024 godz. 20.00 wystarczy. Nie ma przymusu wypowiedzi. Gdyby okazało się, że połowa osób jest za opcją nr 1 a druga za opcją nr 2, najlepsza wypowiadająca się osoba z rankingu we wspomnianym momencie zakończenia będzie mogła dać 2 głosy.

2 polubienia

:thinking: :thinking: :thinking:

Troche kwadracikow na fiszki jeszcze mam…
A wystarczy Ci pozłotki na te żuki?

1 polubienie