ad. 2. – a to “gramy dalej” to jak długo? Ile jeszcze krzyżówek będzie? Czy Joko może podpowiadać? (żart)
Zostanie przedstawiony jeszcze jeden diagram i potem niestety byłby już definitywnie koniec. A jak ktoś wpadł w nałóg, jestem w stanie dać coś od siebie, choćby i zaraz …
Czyli dogrywka (baraże) w poniedziałek?
Tak, o 20.00 w poniedziałek 25.11.2024 oficjalnie joko zostanie udekorowana za 1 miejsce a reszta gra dalej.
No chyba, że będą głosy, by dać 2 diagramy od razu. No to dam, czemu miałbym nie dać?
Mam tylko jedną tackę .
To Ci pożyczę taką wysuwaną półkę z biurka. Fajnie się na niej układa.
Jestem za dogrywką drugie miejsce. Jest raczej poza zasięgiem moim ale będę miał szansę na poprawę miejsca w rankingu.
Nie może, bo joko skończyły się rebusy i musi kilka wymyślić i je narysować. No i szkatułkę joko skończyła robić i teraz będzie “robić” takie duże pudełko bez wieczka 30x40, bo dziecku z dalszej rodziny jest takie potrzebne na jakieś jego duperele.
Jako że losowanie już wygrałem,głosuję za drugą opcją.
Niemniej myślałem że tradycyjnie,liczy sie podium,Zloto,srebro i brąz…
No i tak się liczy. Dostanę złoto i wypadam. Doszłaby jedna krzyżówka i byłoby następne złoto dla kogoś następnego (taka dogrywka ma sens, bo już dwie tury lecisz łeb w łeb z okonkiem, to może dogrywka pomogłaby Wam się rozdzielić. Ta dodatkowa krzyżówka do ułożenia byłaby punktowo dodana do tego, co sobie już każdy wypracował. No i po dogrywce jeszcze byłoby losowanie o trzecie złoto i trzeciego złotego żuka. Bez dogrywki są tylko dwa złote żuki, a z dogrywką są trzy. Czyli o jedno złoto więcej.
I tak dalej…A @Benasek będzie musiał"pobudować manufakturę" do produkcji nagród
Wiesz… to jest zajęcie i to takie, na które nie za bardzo jest czas, ale za to bardzo przyjemne. Jak widzisz, że coś tak fajnego wychodzi spod Twoich palców, to naprawdę masz radochę.
A z tym się akurat zgodzę bo to fragment czegoś na kształt,dewizy życiowej.Jeśli chcesz zachować satysfakcje czy radość,staraj się każdego dnia lub tylko tak jak się da,zrobić coś ważnego,potrzebnego,pięknego.I staraj sie to robić dobrze.
I to nie musi być krzyżówka.
A ja wczoraj miałem nagły przypływ inwencji twórczej i wymyśliłem aż 6 nowych rebusów. Ostatni w ciągi pół minuty niemal sam się ułożył. Tylko narysować
Tylko jeden wczoraj wymyśliłam i narysowałam.
A to on juz takiej manufaktury nie ma? Gutenberg by sie zawstydzil, moze nie w kwestii nakladu, ale rozpietosci tematyki na pewno.
Mnie ostatnio zastanawia, jakie by warto utwory w taki sposób upamiętnić.
Dodam, że cegły w stylu “Wojna i Pokój” czy trylogia naszego noblisty ze względu na objętość nie bardzo wchodzi w grę.
Co byście mniejszego polecili by wziąć pod uwagę?
Jakuba Wędrowycza, idola mego…
Toz to cegła ogromiasta
O nowele jakie pytam
Nowele? Janko Muzykant!