Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Za tą krzyżówkę jest 37 p

DUKAT 4
OGONY 4
YMA 3 Yma Sumac artystka, aktorka z Peru
ACD 3 Sporo firm z Niemiec Przynajmniej w jednej nie bylem w stanie powiedziec czy to skrótowiec, więc 3p
EKYWE 0
KENAR 3 wspak Ranek

DOMEK 4
UGAKE 3 Nazwa kaptura w grze Outriders … uff bylo po polsku!
UKO 3
YNY 3 Sebi artysta z Rumunii
ANAWA 3
TYCER 4

Ranking wieczorem
Masz obecnie 151 p
Pozdrów Bingolę, bo tylko 3 kroki wyżej od Ciebie…

2 polubienia

Widziałem tę Peruwiankę ale poza tym…No idealny przykład jak odnośniki w różnych krajach,mogą sie od siebie różnić…
To z tym kapturem też pamiętam ale nie było nawet przecinka po polsku…Po cichu spisywałem na straty.Dzięki!

1 polubienie

Z @Bingola,wygrałem trzy ostatnie rozdania i troche żaluje tego pierwszego falstartu…No ale,nie lubię się miotać w kręgu trzyliterowców i to dało sie wtedy odczuć.

1 polubienie

No dobra…Za godzinę jadę do pracy.
Kiedy jakieś podsumowanie?
Dzisiaj wieczorem ale o której? :thinking:

1 polubienie

O 20.00 do tego momentu wszyscy mają czas. Jak się nic nie zmieni, to pogratulujemy joko wygrania i zajęcia 1 miejsca a pozostali będa dalej rozkoszowac się układaniem krzyżóweczki bonusowej i walką o 2 miejsce.
Zostanie ona opublikowana dzisiaj o 21.00.

1 polubienie

No tym razem to dobrze że to nie na czas bo o 21 mnie nie będzie.Niemal na 100%
Bonusowa będzie tylko jedna,tak?

1 polubienie

Bedzie jedna i niezbyt w moim mniemaniu trudna.

1 polubienie

No to jeszcze mi powiedz czy będziemy mięli dalej,jak dotąd,tydzień?

1 polubienie

Tak, reszta się nie zm8enia. Bed,ie tydzien na kolejną.

1 polubienie

Nie mam szans na podium, ale zawalczę. Może podskoczę choć o oczko w rankingu.

2 polubienia

Z wywieszonym jęzorem i jak zwykle?
Pionowo:
CUNOW

UNADY ( byłyby to hiszpanskie uniwersytety kształcące zdalnie, brak strony po polsku) xxxx
EDA gmina w Szwecji

EMY

AGATY
KOREK
Poziomo:
CUDAK
UNAGO (belgjska firma konsultingowa , pod europejski się podszywa, ale strona polskiej wersji nie ma. A haslo do Lindklein gdzies posialam)xxxx
KNA

ARY lm od AR
ODETE

WYMYK
https://sjp.pl/wymyk

3 polubienia

Tobie doloże jeszcze 3p, bo klub jest o nazwie Ageen.

3 polubienia

Ha,ha…Zupełnie zapomniałem o tamtym treningu ale…Udało mi się nie przegrać z joko :star_struck:

2 polubienia

Ale mam pytanie - czy punkty za tę bonusowa krzyżówkę będą doliczone do obecnego rankingu, czy tez tylko ona zadecyduje o kolejności? Bo różnice punktowe między 2, 3 i 4 zawodnikiem są dość wyraźne i jeśli krzyżówka ma być łatwa, to pewnie nic się już nie zmieni.

3 polubienia

No własnie, najprawdopodobniej tak będzie. Dlatego jest opcja, by dac np 3 krzyżowki. Wtedy praktycznie jeszcze kazdy miałby szanse na 2 miejsce. Czasu byloby na przyklad 4 tygodnie i wtedy to miałoby sens. Jedna krzyzowka faktycznie przy takim ukladzie sil duzo nie zmieni.
Czyli jak, chcecie 3 krzyżówki?

5 polubień

Oczywiście! Trzy Krzyżówki! Trzy Krzyżówki! Trzy Krzyżówki!

5 polubień

Moja propozycja jes taka. Daję 3 krzyżówki i czas do np 20 grudnia godz 20.00. Tym razem krzyzowek nie podajemy, tylko wysyłamy do mnie na priva. Krzyżowki sa latwiejsze i istnieje mozliwośc, ze moga sie ze soba pokryc…Stad tez taka propozycja.
Czy tak może być? Wiem, ze wdzystkich nie zadowole, ale uwazam, ze to dobre rozwiazanie. Wczesniejsze punkty wliczałyby się do całości punktacji koncowej.

4 polubienia

Tak, rzeczywiscie tak będzie lepiej. Rozwiązania tylko na priv z możliwością poprawy/ulepszenia.

3 polubienia

Jestem"za"

4 polubienia

Dopiero się tych krzyżówek uczyliśmy i byliśmy chyba najbardziej pilni, bo mieliśmy najwięcej punktów. :grin:

2 polubienia