Utopić szmal

Wolę waniliowe truskawkowe mam sorbety w zamrażalniku.

To nie istotne. Rzeczy teleportowane teleporterem zerowym nie wpływają na stan energetyczny układu, do którego zostały teleportowane.

1 polubienie

Tylko tam temperatura to 26 na minusie

Ważne pytanie i odpowiedź kostka lodu rozpłynie się po 50 minutach

Odłącz zamrażarkę od prądu.
Idę coś zjeść.
Będę za 50 minut.
Zobaczymy po tym czasie stan sorbetów truskawkowych.
Tylko w tym czasie drzwi zamrażarki broń Boże nie otwieraj !!
Wogóle nie zbliżaj się do niej !!!
Ić se do piwnicy natenczas.

1 polubienie

A czekoladowch nie masz? Bo na truskawki mam uczulenie…
A w ogole to przypomnieliscie mi, ze nalezaloby poki chlodno lodowke i zamrazarke umyc w srodku. Pytanie ile ta zawartosc wytrzyma w torbach termicznych, w wyłożonym styropianem pudle?

@1234567 już możesz opuścić pomieszczenia piwniczne.
Otwórz zamrażarkę i w nagrodę za próbę rozwiązania zagadki, poczęstują się słuszną porcją truskawkowego sorbetu
Śmiało, nic mu się przez tą godzinę bezprądzia nie stało.

SMACZNEGO :yum:

1 polubienie

@okonek Nie po to Cię na moda wybrano, byś nie wiedziała, że w litrze tzw. lodów truskawkowych z supermarketu jest najwyżej ćwierć małej truskawki.
Więcej jest tam betacarotenu, ale na marchewkę chyba nie masz uczulenia🤔

2 polubienia

a już bałem się że pomyliłem się.

U mnie w kilogramie truskawki jest prawie kg truskawki.

To znaczy farbowane sa marchewka lub buraczkami, w szlachetniejszej odmianie sproszkowanym zuczkiem zwanym czerwcem kaktusowym (ten potrafi byc alergenem) czyli karminem koszenilowym. A aromat truskawkowy jest jednym z najwczesniej zsyntetyzowanych - obok waniliny - dodatkiem spożywczym. Tak, ze w tych lodach moze nie byc wcale truskawek.
Co do marchewki? Dopoki nie jest to surowa, starta i posypana cukrem ( bo takowa moja babka uwazala za najzdrowsza żywność dla dzieci, z tym karotenem przedobrzyla podejrzewali mnie o żółtaczkę) to jadam bez wiekszego wstretu.

1 polubienie

Sproszkowana skorupka żuczka jest nawet w seksownej czerwonej szmince. Lepiej dla żuczka byłoby, jakby usta smarowano zieloną szminką.

Niebieska bardziej “twarzowa”. Od razu wygladasz jak kandydat do trumny.

Nie top szmalu tak bezmyślnie,
bo wnet bieda cię przyciśnie.

2 polubienia

Jakbym był na miejscu tych obaw, to nie przestawałbym się obawiać :sunglasses:

Q=(m⋅cl⋅ΔT)+(m⋅Lf)

cl = 2,1 Skąd wzięła się ta wartość?
(…) + (…) Co tu jest dodane i po co?
Lf = 334 Co to za wartość?

W “wyliczeniach” jako masę m podałeś wartość 1 kg (masa kostki lodu), a przecież w zamrażalniku jest jeszcze kaszanka, salceson, wołowina, rajstopy, wyborowa. Te produkty też biorą udział w procesie rozmrażania kostki lodu.

Punkt drugi “wyliczeń” (strumień ciepła) sam w sobie jest błędny, bo podano w nim błędną wartość z “wyliczeń” energii całkowitej Q.

Punkt trzeci “wyliczeń” dotyczący czasu topnienia kostko lodu, jest sumą błędnych wyliczeń z punktu 1. i punktu 2., a więc wynik nie może być poprawny.

Cieszę się, że mnie o to nie pytasz. :grinning:

2 polubienia

Też się cieszę :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Ja tez…

2 polubienia

Ileż to uciechy można sprawić ludziom, nie kierując do nich niektórych pytań… :grinning:

2 polubienia

Co to za zamrażalnik, co wiatr po nim hula bardziej, niż w Dolinie Hula??

3 polubienia