On nas czyta od miesięcy… bo to ktoś stąd.
Ale teraz ten konkretny temat, bo jak tylko napisałam o swoich dwóch powiadomieniach - dostałam trzecie TERAZ. Dzidziuś albo ktoś bardzo starszy
Jakoś mnie to nie złości.
Rozśmiesza.
Że też ktoś sobie taką głupią zabawę wymyślił?
To jest standardowa procedura odzyskiwania hasla.
System wysyla na maila uzytkownika informacje o próbie zmiany hasla
Jedyne co mozna zrobic to dopisac do formulki uwage, ze jezeli nie ty to zignoruj.
Jeżeli ktoś z tu obecnych nie używa hasła z puli najpopularniejszych na świecie, typu qwerty123, to nadal nie przywiązywałbym do tego większej wagi. A jeżeli faktycznie jest to osoba zaburzona, jak twierdzisz, to właśnie taki temat pokazujący jak wielkie poruszenie wywołują jej dokonania, jeszcze bardziej może utwierdzić ją w słuszności swych działań.
Aha czyli wystarczy że w oknie rejestracji wpisze nick osoby do której ma trafić ten email i kliknę “zapomniałem hasla”… Fajne.
Raczej przydało by się dodać w formule: Ktoś z adresu IP kliknął w link resetujący twoje hasło…
Bolaczka nie tylko tego forum.
Wiem ale daj nam adres IP tego kto próbuje nam hasła resetować i za dni kilka tak czy inaczej balkonika będzie potrzebował. Każdą prośbę o reset hasła masz w logach wraz z IP
A potem bede odpowiadac za podżeganie do przestepstwa?
Dlaczego takie wielkie słowa?
Bo jak leczenie delikwenta powyzej 7 dni?
Ale jakie leczenie?
Jezeli dostają to wszyscy kilka razy dziennie, to moim zdaniem nie robi tego człowiek, tylko automat. Jakiś bot. I tyle w tym temacie.
W tym przypadku robot nie da rady. Zresztą nie jesteśmy zbyt wartościowi by ktoś dla tego pisał skrypt. To po prostu upierdliwa osoba i jest jedno wyjście.
Tez o tym pomyślałem.
Nie mam pojecia na jakim etapie taki"fault" z numerkiem wystepuje ale wcale bym sie nie zdziwil gdyby sie okazalo ze sami coś takiego wywolujemy.Robiąc coś,wywolujemy ów błąd w systemie.
To się również da sprawdzić. Ale to nie błąd u mnie 2x przyszło jak komp był wyłączony.
Na zdrowy rozum - komu by się chciało ręcznie klikać? Sprawdziłem przed chwilą całą pocztę - te wiadomości zaczęły się 16 kwietnia i codziennie przychodzą w liczbie 3-4. niemożliwe by była to ręczna robota, tym bardziej że dostajemy je wszyscy. Niech admin to wyjaśni!
No tak…To tez prawda…U mnie wszystkie te przypadki pojawily sie w nocy i moze 2-3 w godzinach popoludniowych.Jednak nigdy mnie wtedy nie bylo na forum.
A o czym piszę? Wystarczy logi sprawdzić. A aby to zrobiono poprośmy wszyscy o logi swoich logowań, prób logowania i prób zmiany hasła. A zabezpieczyć się można przed tym w 1 sposób. Niech hasło nie będzie przywracane po podaniu Loginu a po podaniu adresu lub jeszcze lepiej obydwu.
AA i jeśli ktoś z jednego IP próbuje w wielu kontach odzyskać hasło… Zablokować IP