Uważajcie na swoje konta

On nas czyta od miesięcy… bo to ktoś stąd.

2 polubienia

Ale teraz ten konkretny temat, bo jak tylko napisałam o swoich dwóch powiadomieniach - dostałam trzecie TERAZ. Dzidziuś albo ktoś bardzo starszy :joy:
Jakoś mnie to nie złości.
Rozśmiesza.
Że też ktoś sobie taką głupią zabawę wymyślił? :thinking: :sweat_smile:

2 polubienia

To jest standardowa procedura odzyskiwania hasla.
System wysyla na maila uzytkownika informacje o próbie zmiany hasla
Jedyne co mozna zrobic to dopisac do formulki uwage, ze jezeli nie ty to zignoruj.

2 polubienia

Jeżeli ktoś z tu obecnych nie używa hasła z puli najpopularniejszych na świecie, typu qwerty123, to nadal nie przywiązywałbym do tego większej wagi. A jeżeli faktycznie jest to osoba zaburzona, jak twierdzisz, to właśnie taki temat pokazujący jak wielkie poruszenie wywołują jej dokonania, jeszcze bardziej może utwierdzić ją w słuszności swych działań.

2 polubienia

Aha czyli wystarczy że w oknie rejestracji wpisze nick osoby do której ma trafić ten email i kliknę “zapomniałem hasla”… Fajne.

1 polubienie

Raczej przydało by się dodać w formule: Ktoś z adresu IP kliknął w link resetujący twoje hasło…

1 polubienie

Bolaczka nie tylko tego forum.

1 polubienie

Wiem ale daj nam adres IP tego kto próbuje nam hasła resetować i za dni kilka tak czy inaczej balkonika będzie potrzebował. :rofl: Każdą prośbę o reset hasła masz w logach wraz z IP

1 polubienie

A potem bede odpowiadac za podżeganie do przestepstwa? :wink:

Dlaczego takie wielkie słowa? :roll_eyes:

Bo jak leczenie delikwenta powyzej 7 dni?

Ale jakie leczenie?

Jezeli dostają to wszyscy kilka razy dziennie, to moim zdaniem nie robi tego człowiek, tylko automat. Jakiś bot. I tyle w tym temacie.

2 polubienia

W tym przypadku robot nie da rady. Zresztą nie jesteśmy zbyt wartościowi by ktoś dla tego pisał skrypt. To po prostu upierdliwa osoba i jest jedno wyjście.

2 polubienia

Tez o tym pomyślałem.
Nie mam pojecia na jakim etapie taki"fault" z numerkiem wystepuje ale wcale bym sie nie zdziwil gdyby sie okazalo ze sami coś takiego wywolujemy.Robiąc coś,wywolujemy ów błąd w systemie.

3 polubienia

To się również da sprawdzić. Ale to nie błąd u mnie 2x przyszło jak komp był wyłączony.

2 polubienia

Na zdrowy rozum - komu by się chciało ręcznie klikać? Sprawdziłem przed chwilą całą pocztę - te wiadomości zaczęły się 16 kwietnia i codziennie przychodzą w liczbie 3-4. niemożliwe by była to ręczna robota, tym bardziej że dostajemy je wszyscy. Niech admin to wyjaśni!

1 polubienie

No tak…To tez prawda…U mnie wszystkie te przypadki pojawily sie w nocy i moze 2-3 w godzinach popoludniowych.Jednak nigdy mnie wtedy nie bylo na forum.

2 polubienia

A o czym piszę? Wystarczy logi sprawdzić. A aby to zrobiono poprośmy wszyscy o logi swoich logowań, prób logowania i prób zmiany hasła. A zabezpieczyć się można przed tym w 1 sposób. Niech hasło nie będzie przywracane po podaniu Loginu a po podaniu adresu lub jeszcze lepiej obydwu.

1 polubienie

AA i jeśli ktoś z jednego IP próbuje w wielu kontach odzyskać hasło… Zablokować IP

1 polubienie