Vnl 2025

Ruszyła Liga pań, niedługo włączą się panowie.
A ja z lekkim opóźnienie z powodów okoliczności w jakich byłem.
Nasze dziewczyny w Chinach zdobyły komplet po dwóch meczach z Tajlandią 3:0 i z Chinami 3:1. Oba zwycięstwa cieszą, zwłaszcza z Chinami, bo zdobycie trzech punktów w jaskini lwa z wyżej notowaną ekipą liczy się podwójnie. Meczu z Tajkami nie widziałem, natomiast ten “chiński” napawa optymizmem. Dziewuchy walczą, nie odpuszczają, co rokuje optymistycznie.

Nasze chłopaki wystartowali mizernie w turnieju sparingowym na Śląsku, przegrywając z Ukrainą i Niemcami ale to pierwsze śliwki robaczywki tym bardziej, że Grbić wystawił młody garnitur by zaczął się ogrywać, stare wiarusy odpoczywają po zmaganiach ligowych i pucharowych, które, jak zwykle były bardzo intensywne.

1 polubienie

Świetna gra.
Jakość aż tak mnie za Lavariniego,nie zaskakuje.Najbardziej cieszy moc w psychice.Nieustepliwość,zdolność do maksymalnej koncentracji w najważniejszych momentach czyli pod koniec seta.
mam nadzieje że to faktycznie wypracowane a nie chwilowe.
Natomiast gorzej zapowiada się sprawa z transmisjami.Już teraz wszystko mi znikło…Może po RG znajdzie się miejsce?

1 polubienie

W perspektywie MŚ, kobiet w sierpniu, mężczyzn we wrześniu.

1 polubienie

Siatkówka jest jedynym sportem który prędzej zobaczę w Polsce niż w Anglii.A w sierpniu na pewno do Poznania nie zawitam :thinking:Predzej we wrześniu…

1 polubienie

I tak nie na temat. Wychodzi na to, że się spotkamy.
Zresztą, jak zdrowie pozwoli to chcę ponownie zawitać do Polski we wrześniu na krótko. To nasze czerwcowe spotkanie jest aktualne.

Wracając do siatkówki, będzie w tym roku podobnie ciekawie jak w zeszłym, z tą zmianą, że zamiast IO będą MŚ i tu panowie mają coś do obronienia, a nawet szansę na oczko wyżej. U pań też może być medal, czemu, nie?

1 polubienie

Niniejszym informuje tylko ze odpada mi 17 czerwca bo mam spotkanie.No chyba ze we wcześniejszych godzinach…
Zamierzam odpocząć od internetu i za kilka dni, przejdziemy na telefon.

1 polubienie

17 to ja chyba w drodze będę, gdzieś na niemieckiej A2.

1 polubienie

Niestety, nasze dziewczyny nie dotrzymały kroku Turczynkom. 2:3.
Szkoda. Ale jest chociaż punkcik ugrany z faworytkami. To też się liczy. Wygrana była blisko, mecz wyrównany, oko za oko, ale dziewczynom rozjechał się tie-break po czterech setach bardzo dobrej gry. Szczególnie II set był w wykonaniu Polek świetny.

1 polubienie

Turcja-Polska 3:2…
Cóż…Mogłem jedynie prześledzić statystyki…Przegrać z Turcja to nie wstyd.
Niemniej…Coś te tie braki nie wychodzą ostatnio Polkom.Świątek słabiutko,teraz dziewczyny z ledwie 7 punktami.
Mecz zdaje się,jak to często bywa,odbywał się falami.Raz my,raz one…Bez tie breaka byłoby pewnie 10:9 :laughing:
Trochę szkoda ale widać że Turcja i Włochy,podchodzą do tegorocznych rogrywek,najzupełniej poważnie.
Oby nasze utrzymały poziom…

1 polubienie

Powyżej opisałem ogólnie. To był dobry mecz Polek.

1 polubienie

Być może w domu coś złapię…Zaraz odbijam na lotnisko.
Tu nikt nie zajrzy więc szybko spytam.Od którego można się z Toba kontaktować?

1 polubienie

Od 17-18 powinienem być w Polsce.

1 polubienie