Duda odznaczał jakiegoś piskliwca z dyskopolo i celebrytkę Ogórek, a Pani Stawskiej- Traczyk, weteranki Powstania Warszawskiego nie raczył. Nie wiem czy to taki zaszczyt być odznaczonym przez takiego “prezydenta”. Kończę na tym bo nie chcę polityki w temacie.
Na YT pod fragmentami finału Polska-Italia było mnóstwo komentarzy z całego świata, ponad 700. I byłem bardzo zaskoczony brakiem hejtu. Ponad połowa z nich po angielsku ale byli Włosi, Azjaci, Turcy, Francuzi, Niemcy, Holendrzy, Ukraińcy, ludzie ze Słowenii, Brazylii, itd… Pod każdym komentarzem oprócz angielskiego była możliwość przetłumaczenia. I, właściwie wszyscy gratulowali Polsce i wyrażali podziw dla naszych siatkarzy. Zdumiony byłem nie tylko znajomością nazwisk ale i wiedzą na temat polskiej ekipy, na temat Grbicia, oraz w ogóle na temat siatkówki. Włosi bardzo krytykowali swoich, dodając do tego krytykę swoich włoskich kopaczy. Chwalili za to swoje siatkarki. Wywiązywały się dyskusje i polemiki na temat siatkówki i VNL oraz prognozy na zbliżające się MŚ. Powyższe zestawienie znalazłem, właśnie tam i przedstawił je włoski kibic. Włączyłem się sympatycznie raz po polsku, raz po niemiecku.