W którą stronę idzie ten świat

Zobaczyłem dziś plakat cyrku. Główną atrakcją tego cyrku będzie “znana tiktokerka” Co dalej? będą wystawiać babę z brodą?

1 polubienie

No bo to właśnie jest współczesny cyrk!
A baba z brodą już była.Dla innych dziadów z biustami nie trzeba cyrku.
Jest tyle knajp a nawet dzielnic…Jest telewizja na usługach…Temat dawno"zagospodarowany"

3 polubienia

Czekaj to może będą pokazywać “babę bez brody”? Jak zakazali męczenia zwierząt w cyrku miałem nadzieję że to ostatnie chwile.

2 polubienia

Bardzo możliwe.To tylko kwestia czasu,biorąc pod uwagę co pokazują niektóre kanały tv

3 polubienia

Przynajmniej zwierzęta nie cierpią.
Cały sejm mógłby wystąpić w takim miejscu

5 polubień

Nie wiem co beda wystawić, sle wiem dla kogo. Czasem korzystajac z uslug komunikacji miejskiej slucham o czym rozmawiaja nastolatki, takie gora 14 lat?
Żeby to się tak orientowalo w meandrach wiedzy nieco bardziej pozytecznej niz rodzaje kolczykow, piercingu, tatuaży i diet przeroznych?
Co do reszty to mi trudno powiedziec, bo półświatek celebrycki jest mi obcy.
Takich to predzej skusi obwozny sklep żelazny w postaci tiktoterki, niz para pajacy. Bo tych maja jak sie w lustrze przeglądają.
Owszem trafiaja się egzemplarze, ubrane, a nawet trochę przebane z glowa i w stylu. Ale reszta?

Sejm ma nawet predyspozycje… Tak jak cyrk jest okrągły.

5 polubień

Świat idzie w tym kierunku, co zawsze. I to się nie zmieni. Nie zmienią nawet tego znane, za przeproszeniem, tiktokerki w cyrku ani inne dziwadła temu podobne. Kultura dla motłochu istnieje od początków cywilizacji i, niestety jest jedną ze składowych onej. Ale i tak jest postęp. Wolę tiktokerkę niż publiczne oglądanie wraz z dziećmi egzekucji poprzedzonych torturami. I to było tak naturalne, że nikt nie pytał w jakim kierunku idzie świat. A sam fakt, że zwróciłeś na ten dzisiejszy idiotyzm uwagę, świadczy, że nie jest tak źle, że oprócz motłochu intelektualnego są ludzi myślący.

9 polubień

Doskonała odpowiedz!

2 polubienia

No to mi się choć raz udało… :sunglasses: :joy:

2 polubienia

Ja się w ogóle dziwię, że cyrki jeszcze istnieją i jeżdżą… Właśnie mi w weekend hałasowali i se pojechali…
Wychodzi na to, że kiepsko z nimi, skoro się takiej brzytwy jak tiktokerki chwytają.
Baby z brodą to teraz na Eurowizjii można uświadczać :sunglasses::smile:

2 polubienia

Czyli świat idzie w dobrym kierunku, bo publiczne tortury i egzekucje, poprzez połączoną z dręczeniem akrobatykę zwierząt, przerodziło się w spektakl znanej z tego, że jest znaną tiktokerki.
Jak to się dalej rozwinie :thinking:

2 polubienia

Warto o tym pamiętać bo zwyrodnienie tłumu w najdawniejszych czasach, aż po tzw. rewolucje-burde francuska i inne totalitaryzmy,pokazuja dzisiaj, jak wielki skok cywilizacyjny,udalo się wykonać,glównie za sprawa dobrobytu,2 polowy XX wieku

1 polubienie

Nie wiem jak to się dalej rozwinie, ale na takich tiktokerów kiedyś mówiono; bezrobotni. :rofl:

Cóż mam na to odpowiedzieć? To samo, co Ty mi powyżej. :+1:

1 polubienie

Co to za pytanie? Przecież na tym polega cyrk - aby pokazywać różne osobliwości. Szkoda, ze w cyrku nie pokazują niektórych polityków, z Trumpem, Macierewiczem, Zandbergiem czy Putinem na czele.

2 polubienia

Na szczęście nie ma przymusu oglądania :slight_smile:

1 polubienie

Chodzenia do cyrku też :smile::smile::smile:

1 polubienie

Nie muszą; politycy mają swoją arenę w TV. Nawet biletów nie trzeba kupować.

2 polubienia

Jak nie?..abonament płacicie :grin:

2 polubienia