W polityce to umieścić czy w humorze?

Jak Ty mnie teraz, Nunu zaimponowałaś… :+1: :grinning: :+1: :grinning:

1 polubienie

No wiesz, trzeba być skrupulatnym, bo niechlujstwo kosztuje :joy:

1 polubienie

Doszli mnie słuchi, że i u Bingoli też już pomyślnie zacząłaś.

1 polubienie

Zacząłam, ale teraz się przez godzinę musiałam poużalać nad swoją interpretacją wyników badań…za szybko laboratorium zrobiło :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Nie wiem, co te ruskie mają z tym oskarżaniem U-ów o to, że sobie kraj rzekomo niszczą.

1 polubienie

Też. aktualnie to przechodzę. Z Polski musiałem z tego powodu wrócić… Spoko, umrzeć i tak trzeba zdrowem lub chorem… :joy:

2 polubienia

Już sobie wymyśliłam 2 nowotwory mimo, że coś tam jest podwyższone albo obniżone i to nieznacznie. I dodałam 2 objawy :confused: …histeria.

1 polubienie

A to ci historia z histerią… :crazy_face:

1 polubienie

Bo i nie muszę. Eksperci w rzeczach, o których chcesz słuchać robią to za mnie nawet nieproszeni… :wink:

Wychowanie przede wszystkim. I nie bezstresowe.
Dodatkowo jak spoleczenstwo po pijaku robione i do tego matki w ciąży kielicha nie odmówią to się na plodzie odbija.
Są badania prowadzone (oczywiscie na zgnilym “zachodzie” i to niekoniecznie przez amerykanskich naukowcow)
To oczywiscie uproszczone i być może trochę stronnicze, ale jednak da jakies pojecie o problemie
https://psychologia.edu.pl/czytelnia/59-niebieska-linia/164-objawy-i-wczesne-rozpoznanie-fas.html
Dokladajac do tego więzienie z jego metodą przetrwania zamiast więzi rodzinnych i spolecznych?
Indoktrynację w stylu “mieszkasz w oblezonej twierdzy”, bronisz ludzkosci przed zguba, a nie chca cie docenic od kołyski?

I tak przez pokolenia…

3 polubienia

Zmartwiłby sie kolega jakby mu lapka czy smartfona zabrali, razem z dostepem do netu…

2 polubienia

@joko wódką i zle odżywianie kobiet w ciąży też.

1 polubienie

I jeszcze mogli przelecieć… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Okonek, o FAS (alkoholowy zespół płodowy) wszystkie chyba kobiety już wiedzą. Ludzie z FAS są bardzo urodziwi, ale wytłumaczyć im cokolwiek, to… to trzeba mieć taką cierpliwość, jak stąd do Hiszpanii. Serio.

2 polubienia

Ja sie wychowalam na starych Balutach.
Wtedy po prostu przyjmowalam z dobrodziejstwem inwentarza, ze sa rówieśnicy +/- kilka lat oczywiscie, ktorym niczego nie wytlumaczysz. A ze kota czy psa sie nie krzywdzi to musi zabolec krzywdzacego.
FAS? Jak to sie wlecze przez pokolenia?
Fabryka psycho i socjopatow.

2 polubienia

Fas nie jest dziedziczne. Jak ciężarna matka łyknie alkoholu, to się dziecko może z FAS urodzić. Nieraz chleje całą ciążę i nic, a nieraz pół szklaneczki piwa czy wina łyknie i urodzi dziecię z FAS.

Nie rozumiem tego, jak oni się tak nic nie nauczyli ci ruscy zanim ich wysłali na te wojne :confused: To podejrzane . Co prawda wyszkolenie wymaga pieniędzy a jak tam korupcja…

1 polubienie

To nie chodzi o dziedzicznosc genetyczną a środowiskową, społeczną.
Powtarzanie zachowań przez pokolenia.
Jak pisalam - bestialstwo ma wiele przyczyn.
Niedorozwój mózgu może nastapic z innych przyczyn niz alkohol, chocby niedotlenienie?
zbyt długi poród?
Mam takiego młodzieńca w rodzinie, dlugi jak brzoza…
Ale matka uparla się, ze ona silami natury, bo guru tak kazał.
Efekt? Glupie to jak koza, zwykle lagodny, juz pelnoletni. Jak choc piwo wypije robi sie potwornie agresywny. Start z nożem to nie rzadkość.
Nie wiem - schiza?
Leczyć go leczą, ale pilnie ukrywają, bo jak łatka wariata przylgnie to co ludzie powiedza?

2 polubienia

To pewnie jakas ukrainska dezinformacja xd

2 polubienia

My, dorośli, mamy decydujący wpływ na rozwój tych systemów w mózgu młodego człowieka, które odgrywają kluczową rolę w obszarach oddziałujących na jego zdrowie i samopoczucie oraz które determinują jakość jego całego życia. Obszarami tymi są m.in.: zdrowe poczucie własnej wartości, empatia, umiejętność koncentracji uwagi, dobrego zapamiętywania informacji, umiejętność regulacji emocji, budowania dobrych relacji z innymi ludźmi oraz szeroko pojęta samoświadomość.

1 polubienie