W polityce to umieścić czy w humorze?

Masz “rację”. Zabójcami dzieci i ich matek, w żadnym wypadku nie należy pogardzać. A za mordowanie pozostałych cywili należy nawet ich pochwalić. Za rabunki, to już chyba wynagradzać.

4 polubienia

I tak właśnie, kroczkami tak małymi że wręcz niedostrzegalnymi, stajesz się rzeczą którą nienawidzisz… :wink:

Rozumiem, że gdyby tobie zgwałcili żonę, córkę, zabili matkę, to ty byś się z tego cieszył.

3 polubienia

Dobra, spoko już zaczęli nas oskarżać, więc ten… :confused:

1 polubienie

Mialem co innego na myśli.
Podczas gdy cywilizacja zachodnia,jesli pominąć nazizm, krok po kroku, czasem z lepszym, czasem z gorszym skutkiem, przez cały XX wiek wychodziła z barbarzyństwa,sowietyzm zapoczątkował proces dokładnie odwrotny.Zapoczatkowal i dalej rozwija.

2 polubienia

Ja nie, ale ty - to już troszkę bardziej możliwe niż jeszcze pół godziny temu, przynajmniej póki miałoby to dotknąć moją rodzinę. I kolejny kroczek zrobiony… :wink:

I tu się całkowicie zgadzam. Pierwszym taki krokiem było stworzenie w Europie przez chrześcijańskie rycerstwo coś na kształt kodeksu rycerskiego. Inna sprawa, że zbyt często go nie przestrzegano praktycznie, ale to na zachodzie Europy, tym i w Polsce, robiono pierwsze kroczki ku stworzeniu czegoś w rodzaju dzisiejszych praw człowieka.

I Rosja za Romanowów miała jasne punkt w tym dziele, ale bolszewicy powrócili do “jaskiń”.
Mentalnie, jak dziś widać, większość Rosjan, nadal w nich tkwi.

2 polubienia

A bardziej na temat?

1 polubienie

Ja nikomu nie zagrażam, chyba, że sobie i swojej psychice ze względu na piętra kartonów.

2 polubienia

Nagan ciężary tysiąckilogramowe,
opakowania grubopapierowe. :grinning:

To jest kalambur dla Ciebie, miła koleżanko. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

O właśnie!
Cofnales sie do czasów w których mordowanie jeńców czy niewolnictwo było właściwie wszędzie ale faktycznie, chodzi o PROCES,tam a nie gdzie indziej zapoczątkowany.

Choć nawet ja,tepiacy werbalnie i piśmiennie sowietyzm przez cale swe dorosłe życie,nie dopuszczałem do myśli tego co się dzieje na Ukrainie. :exploding_head:
Myslalem ze dzicz ogranicza się do bałkańskich tradycji zemsty która może sięgać kilka do kilkunastu pokoleń wstecz a resztę Europa wymazała na zawsze ze swej teraźniejszości…
Niestety,jest jeszcze imperium zła…
W pewien sposób,tragicznie zabawne jak wykpione filmy z Rambo,Norrisem czy nawet 2-3 Bondy,staja się dzisiaj niczym nie przesadzonymi rycinami na temat oblicza sowietyzmu.

1 polubienie

kar tony

2 polubienia

:+1:

Brawo! Chcesz jeszcze jeden? Bo wymyśliłem.

1 polubienie

No dawaj, Skuszę się.

1 polubienie

A bardziej na temat, to nie ze mną. Powodów, dla których tym razem pogarda jest w porządku możesz sobie szukać sam. Albo z kolegami powyżej, jeśli lubisz towarzystwo, im to bardzo łatwo przychodzi… :wink:

Tylnych, dolnych cześć nóg egipski słońca bóg.
są nad parterami, po schodach na nie tup…

1 polubienie

Niestety, za to tobie łatwo nie przychodzi napisać coś rzeczowego.

2 polubienia

Chcesz karmić trolla? Nie daj się podpuścić. Niech trolla skręca. :smiley: :hibiscus:

1 polubienie

Pewnie z powodu, że gardzimy kacapskim sołdactwem.

2 polubienia

piętra …o nawet myślałam, że on był tylko Re a on był też Ra

1 polubienie