W Polsce na różne schorzenia, umiera dziennie ponad 1200 osób

(Przyjąłem przeciętną długość życia w Polsce na 78 lat i liczbę ludności na 38 mln.). Ale dla ciemniactwa ważniejsza jest ta grupa z COVID-19, na którą umiera najwyżej kilkadziesiąt osób dziennie, choć tamtych 1200 nie jest ludźmi gorszej kategorii. Mam rację?

Jeden z tysięcy gatunek/rodzaj mikroskopijnych wirusów pokazał, że PiS jest kompletnie nieodpowiedzialne, niesprawne i niekompetentne do rozwiązywania najważniejszych problemów życia społeczeństwa.

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

1 polubienie

Trzeba teraz odłożyć śmierć na później. Choroby też.

3 polubienia

slabosc systemu opieki zdrowotnej - niestety brak miejsc w szpitalach i brak mozliwosci zorganizowania szpitali polowych chocby w halach sportowych czy wystawowowych (a tych tez jak na lekarstwo) powoduje, ze szpitale musza zrezygnowac z wiekszosci dzialan na rzecz zatrzymania epidemii.
ale to nie nowosc - ten pan nagle sie z troska nad chorymi pochyla? zeby nie przypomniec o kolejkach do lekarzy przed pandemia, nie mowiac juz o jakiejkolwiek profilaktyce - dostac skierowanie na podstawowe badania to blagac lekarza, a nie lekarz przypomina, ze nalezaloby je zrobic? sluzba zdrowia jest chora od dziesiecioleci - wirus tylko pokazal jak bardzo.

3 polubienia

Męczysz. Jak by nie obostrzenia umierało by 10x więcej. Choć uwazam że wiele zgonów na koronkowego jest zatajanych.
No ale widzisz w naszym kraju zawsze tak było…
Zgineło 5 górników to żałoba była nie ważne że w tym samym czasie zgineło 1000 innych pracowników w związku z wykonywaniem zawodu.

4 polubienia

Jak to kilkadziesiąt? Dane oficjalne są ponoć z 50 razy pomniejszone niż rzeczywiste. Strach się bać.

3 polubienia

kiedys ukrywano Czernobyl, teraz pandemie…
tradycja zachowana.

2 polubienia

Zbyszek w nic nie wierzy jeśli nie ma linka

1 polubienie

Pacjenci z 2 kategorii to samo życie od kilku dekad. Wirus musi być po innych szkołach że wiedzę wykorzystuje jak zarażać, mając u stóp państwa świeckie. cóż jest ważne bogactwo świata wobec kruchego życia, którego to bogactwo świata nie uleczy zdrowia, tego który na to bogactwo pracuje. Marność nad marnościami

1 polubienie

To nie jest już wesołe do powielania, za krótka droga do rutyny i wypalenia zawodowego myśli w mózgu. Pacjent pozostanie pacjentem podleczonym - inaczej 0 premii czy wypłaty z takiej pracy. Każdy ma prawo do jednej pomyłki w życiu. Podobno więcej pomyłek to cud życia

1 polubienie

Moich nieodpowiedzialnych wyborów życiowych dokonałem miliony…

PiS dokumentnie się skompromitowało przy tym koronawirusie, pokazało, że jest niekompetentne w ważnych dziedzinach życia społecznego.