aby się zbyt cieplutko nie zrobiło.
A swoją drogą,ktoś jednak w tych mediach dba aby to ostrzeżenie ujrzało dzienne światło…
Brawo!
Islamska dzicz. Chronić Polskę przed tą zarazą
I pomyśleć że kiedyś,bardzo krótko ale jednak,był taki czas gdy mogliśmy się od nich uczyć kultury.Dynastia Fatymidów w XI wieku i tereny obecnego Afganistanu w wieku XV-XVI
Jak tylko w świecie pojawia się blask,od razu gaśnie przywalony ciemnotą i złem…
Co się takiego wydarzyło że kraje w których uczono medycyny i nauk ścisłych poszły w dzicz, bezprawie i ciemnotę.
Dawniej to Europa tonęła w błocie i ciemnocie. I znów zaczyna tonąć ale dzięki brudasom z krajów dawniej oświeconych
Niby tak ale chyba się trochę zagalopowałeś ![]()
Moim zdaniem,sami sobie gotujemy ten los,nie mówiąc już o tym że oddajemy suwerenność jakimś służalczym pachołkom w ue..
Europa sama w sobie,nie miała się w mrocznych wiekach,zupełnie zle.Jedynie wojny religijne ją wyniszczyły.I to na amen.Prawie nie było innych konfliktów niż te,religijne.Począwszy od reformacji…
To w Europie uważano dżumę za karę boską. I wieszano tych którzy próbowali działać poza kościołem.
Tak…To jest przypadłość której nie da się jakoś wykorzenić aż do dzisiaj…
I gdyby tylko wieszano…
Niemniej względy religijne wykorzystywano jako maczugę do walenia po motłochu.Pretekst…Nie mam pojęcia czy owo słowo znane było w Średniowieczu…Masz @ Birbanta pod ręką…
Skutki jednak czy pewien rodzaj nienawiści,najczęściej okraszony diabelską retoryką..To trwało do circa,początków XIX wieku.
Wracając do kar…
To nie inkwizycja czy wszelakie sądy kościelne prym wiodły w tej wściekliznie!
Iwan Grozny w ciągu miesiąca wymordował kilkanaście tysięcy ludzi w Nowogrodzie,dając nieśmiertelny [jak się miało okazać] wzorzec dla tzw.rewolucji francuskiej czy terroryzmu leninowskiego…
Ok. Starczy.