Wiara bez rozumu jest ślepa?

sa rozne rodzaje IQ, nie tylko ten test od pokreconych obrazkow.

1 polubienie

No tak ale to nic nie zmienia… Nie wiem o co ci chodziło w tym masakrycznym komentarzu na górze ale zrozumiałem to tak jakbyś miałanp katolika za człowieka nierozumnego…

bo ja wiem? zalezy co rozumiesz przez katolika?
oszoloma od Rydzyka czy filozofa serio zajmujacego sie aspektami wiary i jej roli w spoleczenstwie?
czlowieka narzucającego swoj punkt widzenia czy osoby o szerokich horyzontach chetnie podejmujacego dyskusje?

2 polubienia

Ale nawet oszołom rydzyk czy od Rydzyka może być oszołomem przez swoją ponad przeciętna inteligencję i mądrość… Przeciez on nie jest jakiś nie ten tego XD a chodzi ci o kogoś kto słucha radia Maryja?
bardzo łatwo jest się pastwic na wierzącymi jeżeli jest ich Zdecydowana większość na świecie xd to większe prawdopodobieństwo że znajdą się tam idioci

nie przesadzaj z ta ponadprzecietna inteligencja i madroscia. :wink:
co do rozkladu idiotow w populacji wg wyznawanej wiary? jest taka fajna ksiazka. polecam jako odtrutke - Światy równoległe. Czego uczą nas płaskoziemcy, homeopaci i różdżkarze
Łukasz Lamża
do kupienia w wersji elektronicznej, w cenie dwoch paczek najtanszych papierosow.

1 polubienie

Moim zdaniem wiara i rozum to dwie różne sprawy. Dlatego mowi sie "wierzę’ a nie “rozumiem”.

1 polubienie

Według mnie, tajemnica jest siła religii a nie wiary. To też różne rzeczy.

1 polubienie

Ludzie wola proste “prawdy” nie wymagajace przyswajania dlugich wywodow. Slogany gora.
Cukier krzepi.

2 polubienia

Jak dla mnie,cieplo :slightly_smiling_face:

1 polubienie

I to racja!

1 polubienie