Gdyby ktoś dziś przeoczył, jutro będzie również … Na zachodnim niebie.
Tu moje nieco niezdarne zdjęcia, coś tam widać jest. Księżyce Jowisza też widać… Tam się ich dopiero narodziło.
Poniżej, dla ciekawskich opis największych księżyców
Gdyby ktoś dziś przeoczył, jutro będzie również … Na zachodnim niebie.
Tu moje nieco niezdarne zdjęcia, coś tam widać jest. Księżyce Jowisza też widać… Tam się ich dopiero narodziło.
Poniżej, dla ciekawskich opis największych księżyców
No nie…W pracy jestem…i byłem.
Ale…Akurat wczoraj,zaczalem"Wojne światów",H.G.Wellsa…
I podoba mi się tak jak kiedyś…Nie tak jak “Wehikuł czasu” ale jest ok.
Jutro nie przegap, bo fajnie to widać.
A nieco wyskakując z tematu, jak Ci się Wojna Światów Jeffa Wayne’ a podobał?
Album?
Jak przez mgle.Wiele lat nie słuchałem.A mialem kiedyś winyl i do tego tak świeży ze pachniał farba drukarska
Dobra mysl by sobie przypomnieć!
Tak bez pomocy naukowych, przypominam sobie jedynie"Forever Autumn",Justina Haywarda…
Ja od czasu do czasu lubię sobie zapodać … Najlepiej z tekstem.
Początek przypomnę. Reszta trwa prawie 2h więc sobie daruję.
Widziałam. Coś dziwnego. Zastanawiałam się właśnie czy to nie drony, albo inny Mir.
No to przynajmniej Twoje wątpliwości zostały wyjaśnione. Jutro też ten spektakl będzie, ale nieco inaczej.
Wiedzieli, ze jest. Ale obejrzec sie nie da. Za duzo miejskich świateł.
Może tam u Was zabraknie prądu we wiosce, to sobie popatrzysz …
Oczywiście tak drastycznych sytuacji Ci absolutnie nie życzę, ale przygotowanym być należy na wszelkie niespodzianki.
Ja juz glowa w mojej wiosce, ale cialem jeszcze nie. Niestety bilokacji nie opanowalam. Choc ostatnio ta umiejetnosc bylaby niezwykle przydatna …
U mnie nic nie widać.
Podobno byli tacy, co ich widziano w tym samym czasie w dwóch różnych miejscach … Trzeba by było zapytać, jak oni to robią.
Już za późno. Wenus jest planetą “trzymającą” się Słońca. Jutro sobie spójrz na niebo ok 18-19. Jutro też będzie fajnie widać. Potem z każdym dniem planety będą się od siebie oddalać na niebie.
W którą stronę świata mam patrzeć?
W ubiegłym tygodniu próbowałam robić zdjęcia po zmroku ale kiepsko wyszły. Trzeba chyba mieć jakąś funkcjonalność. Był taki księżyc jak kawałek paznokcia i jeszcze “coś”. Nie wiem co ale wyglądało to bardzo romantycznie.
Patrz na zachód. O godz 18 tylko ślepy tego nie zauważy. Wieczorem i nocą trudniej zrobić dobre zdjęcie, bo światła mniej a jak wiadomo, ono odgrywa tu kluczowa rolę. Ja mam gdzieś statyw, ale aparat postawiłem na płotku i włączyłem wyzwalacz czasowy. Trochę to pomogło, ale przyznam szczerze, nie przykładałem się by zdjęcie wyszło idealnie.
Tym czymś były najprawdopodobniej Plejady, piszę najprawdopodobniej, bo nie wiem, o której obserwowałaś niebo ani kiedy, jednak Plejady są bardzo charakterystyczne i mogą zaciekawić.
Mars też się ostatnio koło Księżyca “kręcił”…
Czy o tym może pisałaś?
A widziałeś od urodzenia po dni obecne Księżyc w jego ogromnej masie, jak okrąża Ziemię codziennie od tysięcy lat, zamiast urwać się i ulecieć?
Łojej, łojej…, no to Ziemia zaraz drugi Księżyc rodzić będzie…