Widzieliście jakie będziecie mieć piękne policyjne auta za panowania PiS?

Moja odpowiedź dotyczy tylko tej jednej osoby, nie porównuj mnie proszę z ideami Kaczyńskiego. Być może że ta Kaczka jest młoda i otumaniona ale to nie tłumaczy ciągłej kpiny i ironii w wypowiedziach żyjąc w dystansie i zachodnim bezpieczeństwie.

5 polubień

Ja nie mam nic do manifestacji. Nie podoba mi się tylko kiedy naprzeciw prawnie demonstrującym i prawie bezbronnym wystawia się osobników już wyposażonych ochronnie jak kosmonautów, a potem jeszcze ogłasza o doposażeniu ich w środki techniczne. A kraj się zadłuża i są resorty zapuszczone i lekceważone.

2 polubienia

Bo to sa przygotowania do obrony koryta+ siłom i godnościom

3 polubienia

U nas to takimi sprawami zajmuje się ćwierć psa, ćwierć człowieka i pół świni. Nazywają to straż miejska.

Ja mam taką koszulkę:

2 polubienia

Pytanie ile będzie takie oklejenie kosztowało… Oklejenie busa całego nie zależnie czy nadruk czy bez to 6000 pln. Osobówka 4000 pln. A tu dokleją paski i skasują po 12000.
Docięcie pasków z takiej folii niedaleko mnie to koszt 92 pln za metr kwadratowy wraz z folią transferową.więc koszt na takie autko nie powinien przekroczyć 100 pln.

Nie porownuj. Tutaj to przeszkoleni policjanci, w zasadzie krajowej to sie nie widuje. Policjant lokalny dysponuje cala wladza jaka wynika z bycia sluzba porzadkowa. Ale u mnie okolica spokojna to za duzo do roboty nie maja.
Guardia Civil pojawia sie czasem, jak powazniejszy wypadek czy kontrole ruchu drogowego - bo calosc zwiazana z transportem drogowym, powaznymi przestepstwami w tym narkotyki, gospodarcze, terroryzm podlega pod ta formacje. Ale oni sa bardzo wyodrebnieni - mieszkaja z rodzinami w czyms w rodzaju koszar i w zasadzie musza byc dyspozycyjni - moze nie 24 godziny na dobe, ale musza sie liczyc, ze nie maja nic do gadania gdzie sluzbe beda pelnic.
Rodziny wtedy zostają w koszarach.
Kazdy kraj ma swoja specyfike.
Numer ze straza miejska to by tu nie przeszedl.
Owszem sa jeszcze formacje ochroniarskie, czesto majace swoje mundurki, ale to dziala na zasadzie stroza.

1 polubienie

Nie porównuję ale napisałem ci kto u nas za takie sprawy odpowiada. Policja to najchętniej kierowców, bo piesi są nie wypłacalni tak jak kierowcy i nie ma nad nimi bata. A psie gówno? Toż to najbliższa rodzina a rodziny się nie rusza:)

1 polubienie

A będzie do nich benzyna? bo na paskach nie pojadą. To nie panele słoneczne.

Rząd podniesie podatki, albo wymyśli nowe i paliwo będzie.

3 polubienia

Na wyjazdy po pizzę.

2 polubienia

Też.

Można wykorzystać nieużyty potencjał. Niech wolne radiowozy dowożą jedzenie… No i łatwiej im będzie gdzieś wejść bo hasło dostawa jedzenia stanie się realne:)

1 polubienie

Widziałem. Już nawet mema zrobiłem dziś na ten temat :wink:

4 polubienia

To lepiej… Radiowóz 120 tyś
Paski 80 tyś

2 polubienia