im ciemniejszy kolor tym więcej mieszkańców
4 - 6/ 34 - 129/ 138 - 640/ 708 - 3.135/ 3.508 - 16.543
a pomyśleć, ze jeszcze 20 lat temu obliczano liczbę Polaków na prawie trzysta tysięcy, ale był to jeden z nielicznych otwartych rynków pracy.
ciekawe czy Rosjanom i Ukraińcom będzie się spieszyło na ewentualna wojnę?
problemem w tej chwili jest “España vacía” czyli cale strefy prawie niezamieszkalych terenow, przy jednoczesnie zbyt duzym nagromadzeniu ludnosci wokol duzych miast - tu przyjeto dlugofalowy plan i na to pojda pieniadze z UE - nowe technologie (w tym energetyka i lacznosc), powrot “do korzeni” czyli czy kazdy z nas nie chcialby swojego ogrodka? a jeszcze lepiej domku z ogródkiem?
To jakas zaraza gorsza od covida go dopadla.
Rosja jest na skraju gospodatczej zapasci, wirus tylko sie do tego przyczynil. Jesli tylko to jest powodem to jest szansa, negocjacja ceny.
Sluchalam dzis jego wywodow na temat Ukrainy jako tworu Rosjan.
Z roznych podrecznikow historii sie uczylam, pare tzw. naukowych opracowan historycznych radzieckich akademikow przeczytalam w zyciu, ale Putin przebil wszystko.
Wyszlo mi, ze “co Stalin stworzyl z Chruszczow zatwierdzil tylko Putin moze poprawic”
Najgorsze, ze tam ludzie maja tak zlasowane mozgi, ze sa przekonani o swojej roli dziejowej, czyli obronic ludzkosc przed amierikancami, wrazym kapitalizmem i pragnacy naszego szczescia… Za wszelka cene.
Co do tych wywodów mam takie same zdanie.Jeszcze zauważyłem,że łon ten putin nie jest podobny do siebie-jakiś taki zmieniony …->jakiś sobowtór któryś z kolei? a może mi się zdaje.Szkoda,że pewnie cenami gazu zniszczy nas ale i swój naród przy okazji jak nikt nie będzie chciał kupować.Tylko,że on ma gdzieś naród…
W TV jakiś ukrainiec mówił,że jak na nich napadną to będzie to ostatnia napaść putina i rosji <-czyli,że łatwo się nie dadzą.
W kwestiach wykanczania swojego narodu to oni maja wprawe.
A Putin? Botoks swoje robi, a moze juz sie czyms balsamuje za zycia, zeby nie podzielic losu Lenina, ktorego ponoc podgipsowac musieli?