Wszystkim użytkownikom chciałbym życzyć Wesołych Świąt i lepszego Nowego Roku.
A skoro mowa o nowym roku to piszę to, ponieważ posiadam konto na poczcie o2.
Chciałem wejść, żeby usunąć spam i wyskoczył mi artykuł o przepowiedniach Baby Wangi na temat 2021 roku.
Według niej w 2021 roku zostanie wynalezione lekarstwo na raka. W tym momencie sobie pomyślałem, że rak jest chorobą, przy której nikt nie może wpaść na skuteczne lekarstwo a choroba jest z człowiekiem od zawsze.
Covid jest od roku i już wymyślili szczepionki.
I tutaj powinna się zapalić lampka dla sympatyków teorii spiskowych. Szukacie czipa w szczepionkach na covida czy wyzwalaczy autyzmów u dzieci a nie widzicie, że lekarstwo na raka już dawno powinno powstać, gdyby ludziom bardziej nie opłacało się leczyć długo a nie skutecznie.
Wkrótce polecimy na marsa. Stworzymy doskonałą sztuczną inteligencję a raka wyleczyć nie możemy. Smutne to.
Tyle, że koronawirus jest wirusem … Tak samo przecież większość z nas przejdzie go bezobjawowo, ponieważ naturalnie wytworzy sobie przeciwciała …
Szczepionka ma z kolei pobudzić organizm do wytworzenia odpowiednich przeciwciał …
zmiany nowotworowe to zupełnie inna bajka … Wielu ludzi przecież wyjdzie z raka … To nie jest takie oczywiste, a porównanie jest delikatnie mówiąc niezbyt udane, chociaż z początku logiczne …
Nowotwór też bardzo długo może nie powodować żadnych objawów … Dopiero z czasem … Dlatego mamy pełno różnego rodzaju badań …
Poza tym nowotworem się nie zarazisz … A koronawirus jest bardzo zaraźliwy i się rozprzestrzenia i co za tym idzie tworzy o wiele większe spustoszenie w społeczeństwie …
Koronawirusem chciałem pokazać to, że ludzie szukają w nim spisków a spisek mają od lat pod nosem i nikt na to nie zwraca uwagi. Tyle miliardów przeznaczono już na wynalezienie leku i co? Jest iście znikomo.prawdopodobne, że poza chemią nie ma niczego skutecznego jak antybiotyk na anginę.
Rozwijają naświetlanie coraz bardziej dokładne, żeby uderzyć tylko w komórki rakowe …
Poza tym wiele naturalnych substancji zabija komórki rakowe, ale w nie tak szybki sposób, aby kogoś wyleczyć gdy już jest choroba …
Poza tym ziemia i tak jest już przeludniona a i tak prędzej czy później wszyscy umrzemy … Może nie chcą przedłużać nam życia ale to nie miałoby sensu …
Może faktycznie wolą zarabiać na dłuższym i mniej skutecznym leczeniu ?
Ciężko powiedzieć, bo niby różne postępy w nauce postępują…
baba? to juz sekta
Może gdybyśmy żyli za długo to byli byśmy zbyt mądrzy doświadczeniami ? Kto wie … W teorii politykom by na tym nie zależało … A coraz mniej mnie dziwi w życiu …
zbyt madrzy?
ale z Ciebie optymista
ZUS juz nie wyrabia