Wiosna idzie a tu

Nie nie wiem. Ale nie można powiedzieć w takim razie że wyborca PiS jest polską B XD
Głównie Wyborc PiS?
Polska B to 5 województw w których jest niższy poziom rozwoju… Devil w innym pytaniu dodał jakąś mapę z tym czerwonym oznaczeniem lgbt.
I tam na czerwono jest też małopolska i w Małopolsce też większość ludzi głosuje na PiS ale ty nie możesz na tej podstawie mówić że małopolska to polska B bo dyskryminujesz ja politycznie… Jest to polska B bo tam głosują na PiS? Przecież polska B to kompletnie nie to co ty podałaś a to co ty podałaś to normalnie jakąś dyskryminacja… Nie mogę tego czytać… To jest polską B chodzi o rozwój a nie o ludzi…
55c5463e7cefb_o_large

1 polubienie

W każdym województwie większośćudzi głosuje na PiS więc według ciebie całą polska to polska B

Już jesteśmy blisko. Mapka @Devila jest trafna. Czy to moja wina że w Małopolsce ludzie myślą nieco “w tył”? Oczywiście nie wszyscy.

Jest trafna bo taki jest fakt w tym czego dotyczy ale. To nie znaczy że ludzie w Małopolsce myślą są 100 lat za tobą i w ogóle wszyscy wyborcy PiS… Ty masz jakieś niebezpieczne myślenie… W odpowiedzi wyżej napisałaś że Polska B to człowiek zacofany i oni głosują głównie na PiS i pewnie uważasz jeszcze ze takich ludzi PiS ma większość wyborców?
To w województwie mazowieckim jest dużo większe zacofanie niż w Małopolsce… Wystarczy zobaczyć jakie tam są wsie ale przecież oni równie mogą nie Lubiec pisu.

W ogóle nie wiem jak można połączyć Polskę B i PiS.(PiS w tych województwach ma większą przewagę niż w innych ale w każdym z 16 ma, a ty w ogóle masz jakąś masakryczna definicje polski B)
Tak ludzie jak ty uważasz że myślą w Małopolsce i to jeszcze “nie wszyscy” czyli pewnie większość XD tak myślą wszędzie w większości Polski bo PiS ma wszędzie większe poparcie niż opozycja, zresztą to o lgbt nie ma nic wspólnego z pisem ale PiS rządzi w większości samorządów… Nie wiem czemu to jest tylko na południu i wschodzie ale przyjęło by się w większej części Polski…
Więc jest mnóstwo ludzi którzy popierają to o anty lgbt i to nie tylko wyborcy PiS po drugie nie oznacza to jakiegokolwiek zacofania… W ogóle ja jestem w szoku… Wyborcy konfederacji czy prawicowi też to popierają a to jedni z bardziej jak to napisać wykształconych i młodych ludzi w polsce(w sensie największy odsetek pod tym względem jest tam jakichś wykształceń wyższych że wszystkich parti w Polsce chyba) więc bycia za czy przeciw lgbt nie ma nic do zacofania ale nie znaczy to że nie ma w Polsce ludzi zacofanych którzy głosują na PiS ale też na PO itp… … A i chyba trafiem z tą małopolska że ty na serio masz ja za Polskę B dlatego bo tam są tacy i tacy ludzie i też przez to uważasz ich za zacpfanych… Ale nie wszyscy, są mądrzy w opozycji i głosują na POczy lewicę hahahha XD

Radziłabym Ci przejrzeć mapki dotyczące rozkładu głosów w wyborach parlamentarnych. Na PiS głosują rzeczywiście “zorientowani wstecznie” lub, jak zwykle, Ci którzy węszą forsę. Z tymi drugimi to każda partia tak ma…

Ale ja nie mówię że tacy nie głosują ale głosują normalne osoby w każdej części Polski i w każdej grupie wiekowej PiS prowadzi… Ale. To pocieszanie się opozycji mówiąc że na PiS głosuje polska B a zachód za opozycja(czytałem tak od pewnego użytkownika na BE) jak można tak pisać jak PiS wygrał nawet na zachodzie… Na wschodzie ma po prostu większą przewagę jeszcze XD a ty po prostu jak to tutaj na pyty zwykle bywa a już któryś raz w ostatnich dniach- uciekasz od odpowiedzi zostawiając sobie tak czy tak swoje zdanie mimo że napisałem swoje…

I ty znowu dyskryminujesz wyborców pisu nazywając ich zacofanymi na jakiejś swoje błędnej… podstawie… To że ktoś mieszka… ale po co ja to tłumaczę… Równie dobrze ja mogę powiedzieć ze mieszkają tacy wyborcy PO w warszawce i mają zerowe pojęcie o Polsce XD myślą że wschód polski to zacofany bez internetu. Mapka lgbt to tam pewnie strach wchodzić…
Obcokrajowcy są zachwyceni polska i uważają ją za najbezpieczniejszy kraj i Europie i taki jest fakt… Ale to już poza tematem…

Zaczęło się od małopolski i o to mi tylko chodzilo.
Małopolska to nie polska B, a 5 województw określanych tak jest po prostu zacofane w rozwoju infrastruktury czy przemyslu a nie w umyśle… To nie sa podludzie… Ale dojdzie lewica do władzy to będzie strach…

Aha ipisze trochę źle bo na jakimś innym telefonie i zmienia mi litery itp…

W Warszawie mieszkańcy dzielnic “lepszych”.tez nie głosowali na PiS. Dalej podkreślam: nie dyskryminuję tylko stwierdzam fakt. Myślę, że powinieneś mieszkać w Polsce żeby to zrozumieć. Polonia głosuje na PiS. Tylko: dlaczego nie wrócą do ojczyzny?

1 polubienie

Nie stwierdzasz faktu pisząc że “wyborcy PiS to ludzie zacofani albo idący na kasę” albo że lepsze dzielnice Warszawy nie głosowały na pis.
Jeżeli tak to ja mogę napisać że “w Polsce głosuje się na PiS”. Do zrozumienia tego nie muszę mieszkać w Polsce bo mieszkał bym tylko w jednym miejscu więc nie ma to znaczenia… Po drugie nie wiedziałem że to ja czegos nie rozumiem w tej sprawie o której piszemy …
Stwoerdzajac fakt możesz dyskryminować… Obrażać? Obrażasz kogoś kto lubi PiS mając wyborcę PiS za zacofanca itp… Defincija polski B to według ciebie zacofany człowiek nietolerancyjny, wyborca PiS. Obrażasz Polskę B i ludzi tam mieszkających…

Skoro doszło już do domniemanej obrazy, to się wycofuję Wiesz co chcesz i niech tak zostanie.

1 polubienie

Obrażanie to chyba łagodniejsze słowo niż dyskryminowanie a wyborca PiS czy człowiek mieszkający na wschodzie może poczuć się obrażony czytając to… Nie musisz kogoś celowo obrażać żeby obrazić… Xd

Ja się dobrze nie znam ale z tego co pamiętam to do podziału na Polskę a i b przyczyniła się historia. A konkretnie zabory. I to nawet pakt Ribbentrop-Mołotw. Generalnie zachód polski dzięki niemieckiej organizacji był… lepszy. Lepsza infrastruktura, więcej przemysłu. Tereny wschodnie które wziął se Stalin były dziadowskie. Nadal wielu filmowców jak np. Smarzowski jeździ właśnie na wschód by pokazać patole, brud i wiochy. Podkarpacie w jego przypadku.
PiS miał nawet wielki plan na Polskę B. Zrównoważony rozwój, drogi, kolej itp.

Podział partyjny gdzie zachód popierał PO a wschód PiS jest od dawna nieaktualny.

2 polubienia

I dokładnie o to mi chodzi.

W takim rozumieniu a i b,podzial ten dokonal sie nawet kilka stuleci wstecz ale zasadniczo ugruntowal sie przez zabory.Z tym paktem to wlasciwie nie wiem co chcialbys wykazac.Bo jeszcze sie taka wojna nie wydarzyla ktora sluzylaby rozwojowi jednego terenu przy unicestwieniu drugiego.Na wojnie tylko sie traci.
Natomiast zabory ktore trwaly 123 lata, pozwoliy na odcisniecie pietna tak na cechach narodowych jak i samego rozwoju.
Niemiecki porzadek i kult pracy zwiazany takze z protestantyzmem,stanowi przeciwienstwo zywiolowosci,lekkomyslnosci i porywczosci jakie min. zafundowali nam wschodni najezdzcy.Ze wschodu czyz krakowskiego wiecej poetow i pisarzy a od Niemca,przemyslowcow i biznesmenow.
Tyle ze to wszystko i tak anchronizm bo prawdziwy podzial przebiega miedzy wsia a miastem.

2 polubienia