Witamina C - w proszku czy w kapsułkach czy zwykłe tabletki?

@Pitbull Nie do końca mnie to przekonuje. Jednak leki muszą być odpowiednio “produkowane” żeby zachowały swoje właściwości, a ich jakość została zachowana. @efka u mnie truskawki po 9 zł: tylko nie wiem ile trzeba by zjeść żeby mieć tyle tej witaminy…

1 polubienie

Nie wiem ile organizm potrzebuje tej witaminy, wyżej napisałam co lubię systematycznie jeść żeby się nią zadowolić.
Nie łykam żadnych witamin w proszku, pastylkach i w czym tam jeszcze są.

2 polubienia

Oczywiście ale to jest zwykła wit C a nie rak na raka czy ludzki hormon wzrostu- suplementy wbrew temu co sądzisz, tez musza spełniać normy i standardy. Także w tym przypadku nie zamierzam płacić 50 razy więcej za zwykły kwas askorbinowy :thinking:

1 polubienie

@Pitbull Gdybym była pewna co do składu i skuteczności wybrałabym tańszą opcję.

2 polubienia

To wystarczy wybierać dobre, znane firmy i nie będzie żadnej obawy tym bardziej ze produkty tych większych wysyłane są do wielu krajów świata gdzie przepisy są bardziej rygorystyczne. Rynek suplementów to ogromny business i nikt nie pozwoli sobie na wypadnięcie z rynku tylko dlatego ze skład nie będzie się zgadzał etc. Po leki do apteki a po suplementy diety (a tym są właśnie witaminy między innymi) do sklepu z suplementami. No ale Twoja kasa i Twój wybór

1 polubienie

Siarka to chyba na włosy

1 polubienie

Ciekawy pomysł. Zastanawiam się tylko czy ta wit. C w bidonie zachowuje dalej swe właściwości…

1 polubienie

Włosy, skóra, paznokcie. O reszcie właściwości dobroczynnych siarki w aptece nie powiedzą, ( może nie wiedzą nawet?) trza samemu, drążyć, szukać, testować. Trzeba znaleźć dobry punkt zielarski tam lubią się dzielić takimi newsami…

1 polubienie

Dopoki sie nie utleni lub rozlozy pod wplywem temperatury. Najlepiej rozpuszczac w zimnej wdzie.

3 polubienia

Zachowa, spokojnie :grin:

1 polubienie

Cebula też ma co nieco. Ale pomarańcze ładniej pachną i mają oprócz witaminy C potas. :wink:

2 polubienia