@Pitbull Nie do końca mnie to przekonuje. Jednak leki muszą być odpowiednio “produkowane” żeby zachowały swoje właściwości, a ich jakość została zachowana. @efka u mnie truskawki po 9 zł: tylko nie wiem ile trzeba by zjeść żeby mieć tyle tej witaminy…
Nie wiem ile organizm potrzebuje tej witaminy, wyżej napisałam co lubię systematycznie jeść żeby się nią zadowolić.
Nie łykam żadnych witamin w proszku, pastylkach i w czym tam jeszcze są.
Oczywiście ale to jest zwykła wit C a nie rak na raka czy ludzki hormon wzrostu- suplementy wbrew temu co sądzisz, tez musza spełniać normy i standardy. Także w tym przypadku nie zamierzam płacić 50 razy więcej za zwykły kwas askorbinowy
@Pitbull Gdybym była pewna co do składu i skuteczności wybrałabym tańszą opcję.
To wystarczy wybierać dobre, znane firmy i nie będzie żadnej obawy tym bardziej ze produkty tych większych wysyłane są do wielu krajów świata gdzie przepisy są bardziej rygorystyczne. Rynek suplementów to ogromny business i nikt nie pozwoli sobie na wypadnięcie z rynku tylko dlatego ze skład nie będzie się zgadzał etc. Po leki do apteki a po suplementy diety (a tym są właśnie witaminy między innymi) do sklepu z suplementami. No ale Twoja kasa i Twój wybór
Siarka to chyba na włosy
Ciekawy pomysł. Zastanawiam się tylko czy ta wit. C w bidonie zachowuje dalej swe właściwości…
Włosy, skóra, paznokcie. O reszcie właściwości dobroczynnych siarki w aptece nie powiedzą, ( może nie wiedzą nawet?) trza samemu, drążyć, szukać, testować. Trzeba znaleźć dobry punkt zielarski tam lubią się dzielić takimi newsami…
Dopoki sie nie utleni lub rozlozy pod wplywem temperatury. Najlepiej rozpuszczac w zimnej wdzie.
Zachowa, spokojnie
Cebula też ma co nieco. Ale pomarańcze ładniej pachną i mają oprócz witaminy C potas.