Witamina D - bezpieczna dawka?

Mi miga na bialo a nie niebiesko latarka.

1 polubienie

Ja nie mowie o takim duzym swiatelkina czubku glowy. :joy::joy::joy: bo to nie aureola :laughing::innocent:
Raczej mialam na mysli takie " choinkowe" wszyte czy wpiete w kamizelke odblaskową. Na Temu na akumulatorek AA cos poltora euro. Doladowac można przez USB.
W Hiszpanii od przyszlego roku trojkaty odblaskowe zastapia migajace żółte lampy z magnesem i podlaczeniem do systemu kontroli drogowej w chwili uruchomienia.
Oczywiscie ta siec kontrolna to nie obejmuje calegokraju, a siec drog adminisytowanych przez panstwo lub oddanych w dzierżawę prywatnym firmom.
Trojkaty tylko dla obcych rejestracji, choc "zaleca sie stosowanie lokalnych przepisow

Tylko w którym momencie biały staje się niebieski?

dlaczego sie staje jak jest bialy?

Barwa światła.

Nie tyle barwa, bo to sie nie zmienia, tylko jak odbierany okreslone cestotliwosci fal?
I jeszcze wplyw filtrow takich jak okulary czy soczewek w przypadku zaćmy.
Nie mowiac juz o genetycnym podlozu roznego rodzaju daltonizmu.
Czy tzw. kurzej ślepoty, ktora w duzej czesci mozna leczyć - suplementujac luteine i witaminę A, obnizajac cisnienie w galce ocznej czy operujac zacme?
C
Genetycznego podloza nie wyleczysz jescze. Bo to chyba by trzeba we wczesnym niemowlactwie niedorozwoj precikow wykryć i dopracowac jakiego segmentu genu brakuje?

To jak mi swieci na bialo i ide po przejsciu to kierowca widzi niebieski?

Ty sobie kup lampki choinkowe na akumulatorek lub baterie Badziesz ladnie migac i do tego poprawnie politycznie, na teczowo…

1 polubienie

Juz mnie nie stac, bo wydalam na latarke :frowning: